Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 12:56

Σ. Φάμελλος: «Το τι ηγεσία θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι πολιτική θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρει όλη την κοινωνία»

Σ. Φάμελλος: «Το τι ηγεσία θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι πολιτική θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρει όλη την κοινωνία»

 

«Το τι ηγεσία θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι πολιτική θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρει όλη την κοινωνία. Ενδιαφέρει όλη την Ελλάδα. Δεν είναι ένα εσωτερικό θέμα», ανέφερε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας παράλληλα νέα μέλη και όσους θέλουν να επιστρέψουν, να εγγραφούν έως τις 25 Οκτωβρίου για τις προσυνεδριακές διαδικασίες, ώστε «να συμμετέχουν στις συζητήσεις για το τι ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόμαστε».

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, σχολίασε ότι «θυματοποιείται για να αναδειχθεί προσωπικά, ενώ το θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». «Ζητήσαμε προσφυγή στη βάση με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων χωρίς μομφή. Για να αλλάξουμε σελίδα χωρίς μομφή, χωρίς αποκλεισμό, για να μην υπάρχει αυτή η σκοτεινή σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Γιατί; Γιατί έκανε τραγικά πολιτικά λάθη», σημείωσε ο κ. Φάμελλος τονίζοντας πως «εξαιτίας τραγικά λανθασμένων επιλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώθηκε και απαξιώθηκε». «Αυτή η ένταση προκλήθηκε εκ μέρους του προηγούμενου προέδρου. Και προκλήθηκε με σχέδιο. Γιατί όταν δεν μπορείς να κάνεις πολιτική δημιουργείς εντάσεις», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «αυτά τα λάθη πλήττουν δύο σοβαρές παρακαταθήκες του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα είναι οι αξίες, οι αγώνες και η ηθική της Αριστεράς. Το άλλο είναι η παρακαταθήκη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα». Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει «συνομιλία και με άλλα κόμματα και με προοδευτικούς ανθρώπους, γιατί αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν πάει άλλο».

Αναφερόμενος στο λεγόμενο «brain drain», ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Παρότι με τον COVID είχαν περιοριστεί οι μετακινήσεις, έχουν φύγει, την περίοδο 2019-2023, 283.000 πολίτες στο εξωτερικό». «Ξέρετε ότι τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας φεύγουνε; Αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και για αυτό πρέπει να μιλήσουμε. Εγώ μιλάω και για μια άλλη Ελλάδα που κρατάει τα παιδιά της εδώ, που έχει περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση, γιατί σήμερα, δυστυχώς, τα προβλήματα ξεκινάνε από την περιφέρεια», σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος. Μπορεί ο Σωκράτης Φάμελλος να το υπηρετήσει αυτό; Έχω ήδη αποδείξει ότι το έκανα, τον έναν χρόνο και δύο μήνες που ήμουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενιαία φωνή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Και έκανε αντιπολίτευση με τεκμηρίωση. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ενιαία φωνή και μπορεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα να κάνει πραγματική αντιπολίτευση με τεκμηρίωση. Το αποδείξαμε. Ένας σοβαρός και αξιόπιστος ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι βολεμένος», κατέληξε ο Σ. Φάμελλος.

 


 ΑΠΕ-ΜΠΕ