Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 11:54

Το Φεστιβάλ Δράμας καλεί τους απανταχού μικρομηκάδες

Γράφτηκε από την
Το Φεστιβάλ Δράμας καλεί τους απανταχού μικρομηκάδες

Έως τις 15 Μαΐου θα γίνονται δεκτές μέσω διαδικτύου οι συμμετοχές για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του 45ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Το αγαπημένο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ετοιμάζεται ήδη για την 45η διοργάνωσή του, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 11 Σεπτεμβρίου στην μακεδονική πόλη. Και περιμένει τις μικρομηκάδικες δημιουργίες όσων θα ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους. Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής για το διαγωνιστικό του Εθνικού Προγράμματος, αλλά και για τα υπόλοιπα τρία διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ, ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 15η Μαΐου.
Κομβικό σημείο συνάντησης σκηνοθετών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου, το Φεστιβάλ Δράμας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο μια ευκαιρία να διεκδικήσουν τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA). Το δε Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα αποτελεί ένα καθιερωμένο πια βήμα που αναδεικνύει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους, στηρίζοντας την ταινία μικρού μήκους ως αυτόνομη κατηγορία που αφορά δημιουργούς κάθε ηλικίας.

Γενικές οδηγίες συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην σελίδα του φεστιβάλ στην πλατφόρμα filmfreeway.com.
Οι δηλώσεις συμμετοχής αφορούν το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και το Διεθνές Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα.
Για τα τμήματα Διεθνές Animation και Short & Green δεν απαιτείται διακριτή αίτηση.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και οι σχετικές ημερομηνίες για το Pitching Lab του φετινού φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η υποβολή συμμετοχής είναι δωρεάν για Έλληνες και Κύπριους σκηνοθέτες.
Για το Εθνικό Διαγωνιστικό γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 και έχουν κάνει ελληνική πρεμιέρα.
Για το Διεθνές Διαγωνιστικό γίνονται δεκτές ταινίες παραγωγής 2022 και διάρκειας μέχρι 45’, ενώ το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι 10€.
Για το Διεθνές Σπουδαστικό γίνονται δεκτές ταινίες παραγωγής 2021-2022 και διάρκειας μέχρι 20’, ενώ το κόστος υποβολής είναι 5€ ανά ταινία.
Αναλυτικά εδώ οι όροι συμμετοχής στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER