Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 18:54

Παπαευαγγέλου: Εξαρση σε Κατερίνη και Ρόδο - Δεν ήρθε ακόμα το τέλος των self test (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι σε ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Όπως επισήμανε, δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα για να σταματήσουμε τα self test, ούτε ο χρόνος για να συζητήσουμε εάν θα βγάλουμε τις μάσκες. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο μέσος κυλιόμενος μειώθηκε στα 13 νέα κρούσματα ανά 100.000, στο μισό δηλαδή από τον Απρίλιο.

Η διάμεση ηλικία είναι τα 36 έτη κάτι που δείχνει ότι «η διασπορά συνεχίζεται σε νέα μη εμβολιασμένα άτομα». Η Βάνα Παπαευαγγέλου πρόσθεσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό σε όλη τη χώρα ενώ δε λείπουν και οι νέες εξάρσεις σε περιοχές όπως η Κατερίνη και η Ρόδος.

Η διασπορά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί είπε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων τονίζοντας ότι η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει και μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ξαφνιάζουν την επιτροπή οι συζητήσεις για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες πρόσθεσε η ίδια και υπογράμμισε ότι αυτές παραμένουν το πιο σημαντικό μέτρο ατομικής προστασίας.

Σημείωσε δε, ότι 2 στους 3 νοσηλευόμενους είναι ηλικίας άνω των 55 ετών, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι πλέον στις 174 ανά ημέρα.

Πηγή: ethnos.gr