Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 12:20

Κορονοϊός: Στο 83% η αποτελεσματικότητα κατά της μετάλλαξης Delta του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Στο 83% η αποτελεσματικότητα κατά της μετάλλαξης Delta του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Στο 83% ανέρχεται η αποτελεσματικότητα κατά της παραλλαγής Delta του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, λιγότερο απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα Τετάρτη (11/8) ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Οι αρχές απέδωσαν την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Delta και στην απροθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον Ιούνιο είχε ανακοινωθεί από τους κατασκευαστές του πως το Sputnik V είναι περίπου 90% αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Delta.

«Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα είναι περίπου 83%», δήλωσε ο Μουράσκο, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το εμβόλιο, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια πως το Sputnik V είναι ασφαλές και αποτελεσματικό εναντίον όλων των στελεχών του κορονοϊού.


NEWSLETTER