Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 14:48

Ο πληρωμένος δολοφόνος σκότωσε και τον Σωτήρη Ψυχόπαιδα

Γράφτηκε από την
Ο πληρωμένος δολοφόνος σκότωσε και τον Σωτήρη  Ψυχόπαιδα


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου:  
Εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία του 35χρονου αλλοδαπού και του 2χρονου γιού του στην Καλαμάτα
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες.
Συνελήφθη ο εκτελεστής της διπλής ανθρωποκτονίας, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαια θανάτου, καθώς και ο ηθικός αυτουργός
Συνελήφθησαν μέχρι τώρα οκτώ (8) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα έξι (6) άτομα
Εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία, του 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και του 2χρονου ανήλικου παιδιού του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί, στα τέλη του προηγούμενου μηνός Νοεμβρίου (29-11-2011), στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άριος του Δήμου Καλαμάτας. Όπως προέκυψε, ήταν «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσε 29χρονος αλλοδαπός κατά παραγγελία ενός 49χρονου ημεδαπού. 
Η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας έγινε στο πλαίσιο παράλληλης ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή.
Στην εγκληματική οργάνωση, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, συμμετείχαν δεκατέσσερα (14) μέλη, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα οκτώ (8) μέλη, μεταξύ των οποίων επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός.  Οι άλλοι έξι (6) δεν συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, και αναζητούνται.
Τις αστυνομικές έρευνες διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, συνεπικουρούμενη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής (Ανθρωποκτονιών) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο του οποίου μετέβη από προχθές στους τόπους των ερευνών.
Μεταξύ των οκτώ (8) συλληφθέντων, βρίσκεται και ο 29χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» κατά παραγγελία. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα συλλήψεως  που αφορούσαν στην ανθρωποκτονία ενός 32χρονου ημεδαπού, το Νοέμβριο του 2008 στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, καθώς και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου ημεδαπού, τον Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής   
Ο 29χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, είχε πάρει εντολή να δολοφονήσει τον 35χρονο αλλοδαπό από αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, έναν 49χρονο ημεδαπό που επίσης συνελήφθη.
Η σύλληψη του 29χρονου πραγματοποιήθηκε, χθες (22.12.2011) το πρωί στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας στο σπίτι που διέμενε. 
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναπτύξει, από καιρού, δίκτυο εκβιαζόμενων καταστηματαρχών και επιχειρηματιών, από τους οποίους εισέπρατταν συστηματικά διάφορα χρηματικά ποσά. Παράλληλα, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή.  
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που πρόεκυψαν, μέσα από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές έρευνες και μεθόδους:

Εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, το είδος και το γεωγραφικό εύρος των δραστηριοτήτων τους σε ότι αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τις εκβιάσεις καταστηματαρχών και επιχειρηματιών της περιοχής 
Διακριβώθηκε η ταυτότητα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι ιεραρχικές σχέσεις τους, καθώς και οι μεταξύ τους ρόλοι.  
Αποκαλύφθηκε, μέσα από την αστυνομική έρευνα για τη δράση τους,  η διπλή ανθρωποκτονία του 35χρονου αλλοδαπού και του ανήλικου παιδιού του από τον 29χρονο εκτελεστή.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, που άρχισε χθες (22-12-2011) το πρωί και συνεχίσθηκε μέχρι αργά το βράδυ, κατά την οποία, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, τα οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν, εκτός των Υπηρεσιών Ασφαλείας,  αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).
Κατά τη διάρκεια της κοινής αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, παρουσία πέντε (5) δικαστικών λειτουργών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, δηλωτικά της παράνομης δραστηριότητας τους.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων,  βρέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι.
Ένα (1) περίστροφο.
Τρία (3) κυνηγητικά όπλα.
Επτά (7) μαχαίρια
Εξήντα οκτώ (68) φυσίγγια περιστρόφου και πιστολιού
Ποσότητες ναρκωτικών (περίπου: 20 γραμμμάρια ηρωίνης, 21 γραμμάρια κοκαίνης, 10 γραμμάρια κάνναβης) και φαρμακευτικών δισκίων που υπάγονται στο νόμο για τα ναρκωτικά
Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας
Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim
To χρηματικό ποσό των 4.490 ευρώ
Φάκελοι με χρηματικά ποσά, από 300  έως 600 ευρώ ο κάθε φάκελος, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες νυχτερινών καταστημάτων 

Οι οκτώ (8) συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Καλαμάτας
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους οκτώ (8) συλληφθέντες, αλλά και όσους αναζητούνται, είναι, κατά περίπτωση, η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που σκοπό είχε την εκβίαση καταστηματαρχών και επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων, την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ανθρωποκτονίες, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία".


NEWSLETTER