Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 08:34

Εφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 77 μετανάστες (Βίντεο+φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν λίγα λεπτά μετά τις 7 σήμερα το πρωί οι 77 μετανάστες και οι δύο φερόμενοι ως διακινητές τους, οι οποίοι χθες απογευματινές ώρες είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου ανοιχτά της Πύλου.

Είναι όλοι άντρες πακιστανικής -κατά δήλωσή τους- καταγωγής. Μεταξύ τους είναι αρκετοί νεαρής ηλικίας και έφηβοι.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύσας με το τουριστικό πλοίο "Albatros", συνοδεία των πλωτών της Καλαμάτας και της Πύλου -ενώ λίγο αργότερα λιμενικοί οδήγησαν το ιστιοπλοϊκό σκάφος που τους μετέφερε στο λιμάνι.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=H4ZJUROBfOU&t=2s}

Στο λιμάνι βρίσκονταν από νωρίς το πρωί και εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας για να προσφέρουν βοήθεια. Από το βράδυ ο Δήμος Καλαμάτας είχε φροντίσει ώστε να καθαριστεί ο χώρος στις αποθήκες του λιμανιού, να μπουν στρώματα και να εξασφαλιστούν φαγώσιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης. Αλλωστε, ελλείψει άλλου χώρου, οι μετανάστες θα καταλύσουν για όσο χρειαστεί στις αποθήκες.

Ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ήταν στο λιμάνι και διαβεβαίωσε ότι η πόλη θα πράξει και αυτή τη φορά το ανθρωπίνως δυνατό. Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.