Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 09:37

Με 10 αστυνομικούς ενισχύεται η ΟΠΚΕ στο Δήμο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Με 10 αστυνομικούς ενισχύεται η ΟΠΚΕ στο Δήμο Καλαμάτας (βίντεο)

“Ενισχύεται η ΟΠΚΕ στο Δήμο Καλαμάτας με 10 επιπλέον αστυνομικούς, με διευθυντή και με 2 επιπλέον οχήματα”, σημείωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές το βράδυ.

Με την ενίσχυση της δύναμης αναμένεται να ενταθούν οι περιπολίες και η αστυνομική παρουσία σε χωριά και άλλα σημεία του δήμου.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε: “Η εξέλιξη αυτή προφανώς μας ικανοποιεί, καθώς ο υπουργός τηρεί τις δεσμεύσεις του. Γνωρίζει πλέον την κατάσταση και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται ενέργειες για να υπάρξει αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας. Εμείς παρακολουθούμε το θέμα και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, ώστε να παταχθούν στο μέτρο του δυνατού τέτοιου είδους φαινόμενα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση και μετά τη συνάντηση του δημάρχου και 5 προέδρων κοινοτήτων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Αθήνα, ο κ. Βασιλόπουλος είχε ενημερώσει ότι μέσα στο Φεβρουάριο ο υπουργός θα έρθει ξανά στην Καλαμάτα, για να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με το δήμο για τη δημιουργία Επιχειρησιακού Κέντρου για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας και προσωπικού από τη Διεύθυνση Αστυνομίας. Είχε επισημάνει τη δέσμευση του υπουργού πως σύντομα θα ενισχύσει τη Διεύθυνση Αστυνομίας με ΟΠΚΕ και ότι θα μπουν κάμερες σε εισόδους - εξόδους χωριών.

Γ.Σ.


NEWSLETTER