Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 08:42

Διάρρηξη σε πιτσαρία και σούπερ μάρκετ των Φιλιατρών

Διαρρήξεις σε δύο μαγαζιά των Φιλιατρών έγιναν χθες τα ξημερώματα. Αγνωστοι διαρρήκτες "χτύπησαν" ένα μίνι μάρκετ από το οποίο αφαίρεσαν τρόφιμα και άλλα είδη, αξίας περίπου 500 ευρώ, αλλά και μια πιτσαρία από την οποία πήραν ένα πορτοφόλι με διάφορα χαρτιά και λίγα κέρματα.

Πιο συγκεκριμένα, 3 άτομα στις 4.30 περίπου χθες τα ξημερώματα, όπως έδειξε η κάμερα ασφαλείας γειτονικού καταστήματος, διέρρηξαν το μίνι μάρκετ «Λεμονίτσα» σε κεντρικό δρόμο των Φιλιατρών. Οπως μας είπε ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας, Μπάμπης Κατσούλης, ο ένας από τους δράστες, που φορούσε καπέλο, φύλαγε τσίλιες. Οι άλλοι δύο πήγαν από την πλαϊνή πόρτα του μαγαζιού, ξεβίδωσαν πρώτα μια λάμπα που υπήρχε εκεί ώστε να επικρατεί σκοτάδι, και αφού έσπασαν το λουκέτο της πόρτας μπήκαν μέσα στο μίνι μάρκετ. Αρπαξαν διάφορα είδη, κυρίως τρόφιμα όπως αλλαντικά, σοκολάτες, ακόμη και τσίχλες, αλλά και απορρυπαντικά - προϊόντα που η αξία τους υπολογίζεται περίπου στα 500 ευρώ. Επίσης πήραν κάποια κέρματα που ήταν μέσα στην ταμειακή μηχανή, που όπως μας είπε ο κ. Κατσούλης την αφήνουν ανοιχτή τα βράδια από τον φόβο μην μπει μέσα κάποιος το βράδυ και τη σπάσει. Οι ιδιοκτήτες ανακάλυψαν τη διάρρηξη το πρωί όταν πήγαν να ανοίξουν το μαγαζί τους και βρήκαν την πόρτα ανοιχτή.

Διάρρηξη όμως έγινε και στην πιτσαρία «Μάμα Boss» στο τέλος του πεζόδρομου. Εκεί οι διαρρήκτες, όπως σημείωσε η ιδιοκτήτρια Ιωάννα Φωτεινέα, μπήκαν από την κεντρική είσοδο σπάζοντας την κλειδαριά της πόρτας. Παρότι τα φώτα είχαν μείνει ανοιχτά δεν πτοήθηκαν, σημείωσε, και κινήθηκαν προς τον πάγκο του καταστήματος. Βρήκαν ένα τσαντάκι μέσα από το οποίο πήραν ένα πορτοφόλι αφήνοντας πίσω τα υπόλοιπα χαρτιά που είχε το τσαντάκι, ενώ πήραν και μερικά κέρματα που είχε η ταμειακή μηχανή. Νωρίς το πρωί, μας είπε, τα χαρτιά που είχε το πορτοφόλι -το οποίο ανήκε στον σύζυγό της- βρέθηκαν έξω από ένα άλλο μαγαζί των Φιλιατρών στη βόρεια είσοδο της πόλης και τους ειδοποίησαν. Ετσι κατάλαβαν ότι κάτι είχε συμβεί στο μαγαζί τους και όταν η ίδια πήγε να δει βρήκε την πόρτα ανοιχτή. Στην συνέχεια διαπίστωσε πως είχαν ψάξει το μαγαζί και εικάζει ότι προφανώς κάτι τους τρόμαξε και έφυγαν βιαστικά.

Και τις δύο περιπτώσεις τις ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, το οποίο να σημειώσουμε ότι εξακολουθεί να παραμένει -όπως και τα υπόλοιπα τμήματα της περιοχής- με λιγοστή δύναμη, αφού πέρα από τη σημαντική έλλειψη προσωπικού, στέλνεται προσωπικό και στην Κόρινθο για τη φύλαξη του στρατοπέδου αλλοδαπών.