Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 11:21

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Μεσσηνία - Έιχαν αρπάξει 910 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό!

Γράφτηκε από την

Θύμα απατεώνων έπεσε στις 28 του περασμένου Μαΐου μια 36χρονη Ελληνίδα στο Καρβέλι του Δήμου Καλαμάτας, η οποία έδωσε τον αριθμό IBAN του προσωπικού της λογαριασμού και τον εξαψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης συναλλαγής σε άγνωστο, ο οποίος προσποιήθηκε στο τηλέφωνο ότι παίρνει από γνωστό λογιστικό γραφείο και την έπεισε για την δήθεν επιστροφή στον τραπεζικό της λογαριασμό του ποσού επιβάρυνσης στο λογαριασμό ρεύματος από την ρήτρα αναπροσαρμογής!

Έτσι, οι απατεώνες μέσα σε μερικά λεπτά μετέφεραν ως έμβασμα από τον λογαριασμό της παθούσας στους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός 34χρονου Έλληνα και μιας 25χρονης Αλβανίδας από τον Ωρωπό Αττικής αρχικά 170 ευρώ και αμέσως μετά άλλα 740 ευρώ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη Μεσσηνία καθημερινά γίνονται απόπειρες απάτης από επιτήδειους που τηλεφωνούν σε τυχαία νούμερα και με διάφορα προσχήματα επιδιώκουν να υποκλέψουν τραπεζικούς κωδικούς αποκτώντας πρόσβαση στο e-banking των υποψήφιων θυμάτων τους.

Μια τέτοια μέθοδος που ακολουθεί το… ρεύμα της επικαιρότητας είναι και το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Η εξιχνίαση της απάτης σε βάρος της 36χρονης έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 34χρονου Ελληνα και της 25χρονης Αλβανίδας, για απάτη με υπολογιστή.

Ν.Κ.