Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 11:00

Μικτό Ορκωτό Γυθείου: 7 χρόνια στον 51χρονο που έριξε ακουαφόρτε στην πρώην σύζυγο του στην Ανάληψη

Μικτό Ορκωτό Γυθείου: 7 χρόνια στον 51χρονο που έριξε ακουαφόρτε στην πρώην σύζυγο του στην Ανάληψη

Φωτογραφία αρχείου

Σε 7 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου ο 51χρονος καθ’ ομολογία δράστης της αποτρόπαιης επίθεσης με υδροχλωρικό οξύ, πέρυσι τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου στην Ανάληψη, στην 50χρονη πρώην σύζυγό του και μητέρα των 4 παιδιών τους, προκαλώντας της χημικό έγκαυμα στο μάτι και κίνδυνο απώλειας της όρασης.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όπως ζήτησε ο συνήγορός του Αντώνης Κατσάς.

Θυμίζουμε ότι ο 51χρονος κατηγορούμενος, όταν πέρυσι οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών Καλαμάτας, δήλωνε βαθιά συγκλονισμένος και μετανιωμένος για την “κακιά την ώρα” που… τον έκανε να ρίξει το τετράλιτρο μπιτόνι ακουαφόρτε στο πρόσωπο της πρώην γυναίκας του. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε σχεδιάσει με λεπτομέρεια κάθε του κίνηση, αν και μετά τη σύλληψή του παρουσιαζόταν μεταμελημένος και διατεθειμένος να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο και μέσο στο θύμα του, ώστε να ξεπεράσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα όρασης από το χημικό έγκαυμα που προκάλεσε το οξύ στο δεξιό της μάτι.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ της “Ε”, ο κατηγορούμενος, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, είχε μελετήσει προσεχτικά το σχέδιό του, καθώς ήξερε πως την ημέρα εκείνη η πρώην γυναίκα του, με την οποία συζούσαν, θα πήγαινε από τις 4-4.30 το πρωί στη δουλειά της (σ.σ. καθαριστήριο στην Ανάληψη), για να ετοιμάσουν με το αφεντικό της μια παραγγελία. Κι επειδή θα έπαιρνε αυτή το αυτοκίνητο, αυτός είχε φροντίσει να νοικιάσει το όχημα με το οποίο μετέβη από την Καλαμάτα στην Ανάληψη και μετά να φύγει με τη νταλίκα για τη Γερμανία. Επίσης, τις προηγούμενες μέρες -σύμφωνα πάντα με το αστυνομικό ρεπορτάζ- είχε προμηθευτεί ένα τετράλιτρο μπιτόνι με υδροχλωρικό οξύ από κατάστημα στην Καλαμάτα. Ο δράστης ήξερε ακόμα και πού βάζουν το κλειδί ανάγκης για να ξεκλειδώσει την εξωτερική καγκελόπορτα, να μπει στο χώρο και να περιμένει την πρώην σύζυγό του κρυμμένος και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του σε μια γωνία, καθώς γνώριζε πως αφού άνοιγε θα πήγαινε στο σημείο για να ανάψει τα μπόιλερ. Έτσι την αιφνιδίασε, και με ένα πανί ποτισμένο σε υδροχλωρικό οξύ προσπάθησε αρχικά να της κλείσει το στόμα και τη μύτη. Η γυναίκα αντιστάθηκε σθεναρά και αυτός της πέταξε στο πρόσωπο το υδροχλωρικό οξύ και εξαφανίστηκε. Το ασθενοφόρο και την Αστυνομία κάλεσε ο εργοδότης της 50χρονης, η οποία διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο μάτι, ενώ κινδύνευε να χάσει την όρασή της εξαιτίας του σοβαρού χημικού εγκαύματος που υπέστη.

Ν.Κ.