Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 14:19

Πόρτες ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Πόρτες ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Πόρτες ασφαλείας στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας στο γραφείο της Ανάκρισης, καθώς και στο γραφείο Ποινικού Μητρώου τοποθετήθηκαν προκειμένου να...

αυξηθεί η ασφάλεια του κτηρίου, καθώς μέχρι πρότινος ο καθένας μπορούσε να μπει και να βγει οποιαδήποτε ώρα χωρίς να τον ελέγχει κανείς. Το γραφείο της Ανάκρισης και το Ποινικό Μητρώο επελέγησαν γιατί εκεί φυλάσσονται σοβαρές δικογραφίες και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία αν πάθουν κάτι ή χαθούν δεν μπορούν έπειτα να αντικατασταθούν. Οπως τόνισαν δικαστηριακές πηγές, οι ανακριτικές αρχές στα Δικαστήρια της Καλαμάτας χειρίζονται μεγάλο όγκο σοβαρών αδικημάτων και κρίθηκε σκόπιμο να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στις δικογραφίες.
Να σημειωθεί επίσης ότι το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε και η εγκατάσταση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης μέσα και έξω από το κτήριο. Εξωτερικά του Δικαστικού Μεγάρου περιπολεί εταιρεία σεκιούριτι, η ίδια που έχει αναλάβει και την παρακολούθηση των καμερών ασφαλείας. Οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν ακόμη ότι η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας στο κτήριο έρχεται σε μια στιγμή, που δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι έχουν θορυβηθεί από τα τελευταία επεισόδια βίας στα Δικαστήρια, με πιο πρόσφατο την επίθεση με μαχαίρι εναντίον δικαστικής υπαλλήλου στην Ευελπίδων.