Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 17:51

Αποζημίωση 18.000 ευρώ γιατί πλημμύρισε σπίτι θα πληρώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον

Ποσό 18.459,92 ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κλημεντία Κουτουμάνου, γιατί πλημμύρισε το σπίτι της το Σεπτέμβριο του 2011, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, καθώς η επιτροπή κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για την άσκηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης.

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε ότι το δικαστήριο αποφάσισε την καταβολή του ποσού, «επειδή από παράνομες παραλείψεις των οργάνων της Περιφέρειας κατά τη βροχόπτωση της 20/9/2011 υπερχείλισε το τμήμα του ρέματος που διέρχεται πλησίον της ιδιοκτησίας της και εισήλθαν τα όμβρια ύδατα εντός αυτής, υπερκαλύπτοντας τμήμα του εξωτερικού χώρου, το υπόγειο και το ισόγειο αυτής».

Η Οικονομική Επιτροπή όρισε τη δικηγόρο Καλαμάτας Θεοδούλη - Ελένη Αδαμοπούλου να γνωμοδοτήσει για την άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας, καθώς και για τη δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού ανάμεσα στην Περιφέρεια και την κ. Κουτουμάνου.

Γ.Σ.