Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 15:19

Υποτροφίες από το Ταμείο Αρωγής της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Υποτροφίες από το Ταμείο Αρωγής της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Οι προϋποθέσεις για χορήγηση υποτροφιών από το Ταμείο Αρωγής Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης Μεσσηνίας, θα ανακοινωθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι υποτροφίες αφορούν σε νεοεισαχθέντες φοιτητές.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποτροφίες χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ως εξής:

α) Τέσσερις υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν σε ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πλην των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. 

β) Υποτροφία ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές

δυσκολίες, που φοιτούν στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

 

γ) Μια υποτροφία ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.