Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 08:17

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα 60α "γενέθλια" των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Στις 22 Μαΐου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική επετειακή εκδήλωση στο ναό των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Πρόεδρος, ενορίτης των Ταξιαρχών από παιδί, αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα παραστεί στην εκδήλωση των 60 χρόνων από τα εγκαίνια του ναού με τη σημερινή του μορφή.

Την τέλεση της εκδήλωσης είχε ανακοινώσει ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας ­- αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, κατά τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία, υπενθυμίζοντας ότι τα εγκαίνια του ναού των Ταξιαρχών έγιναν στις 13 Μαΐου 1956, από το μακαριστό μητροπολίτη Χρυσόστομο Δασκαλάκη.

Στις 22 Μαΐου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί αρχιερατικό συλλείτουργο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που ήταν παπαδάκι και μεγάλωσε στους Ταξιάρχες. Στο συλλείτουργο θα παρουσιαστεί λεύκωμα με την ιστορία και τις αγιογραφίες του ναού των Ταξιαρχών.

Σύμφωνα με τον πρωτοσύγκελλο, αυτός είναι ο τέταρτος ναός που κατασκευάστηκε, ενώ ο πρώτος, ένα μικρό εκκλησάκι, είχε δημιουργηθεί στο ίδιο σημείο το 1880.