Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 11:19

Χωρίς ένταση φέτος το μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Μετά τις έκρυθμες καταστάσεις των προηγούμενων ετών, φέτος όλα κύλησαν ήρεμα στο μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας του Μελιγαλα.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός και Γεώργιος Επιτήδειος, καθώς επίσης και οι βουλευτές Δημήτρης Κουκούτσης (Μεσσηνίας), Ηλίας Παναγιώταρος (Β' Αθηνών) και Γιάννης Σαχινίδης (Πέλλας).

Η παρουσία του κόσμου ήταν περιορισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και εκτός από συγγενείς των θυμάτων στο χώρο βρέθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής από Μεσσηνία, Λακωνία και Αρκαδία.

Το λόγο πήραν τόσο ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, όσο και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Χρήστος Μπένος τονίζοντας ότι δεν πρέπει ποτέ ξανά να συμβούν τέτοια γεγονότα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σταθόπουλου, μέλη της Χρυσής Αυγής φώναξαν "Αλήτες, προδότες, κομμουνιστές", ενώ στο τέλος φώναξαν επίσης "Αναρχικοί και Μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει" και "Πατρίδα - Τιμή - Χρυσή Αυγή".

Τέλος το λόγο έλαβε ο Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο οποίος είπε ότι το μνημόσυνο "δεν ανήκει σε κόμματα", αλλά "δείχνει τι είναι ο κομμουνισμός".