Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 09:34

Το φράγμα έπνιξε τον κάμπο - Κανείς δεν ειδοποίησε τον ΓΟΕΒ!

Το φράγμα έπνιξε τον κάμπο - Κανείς δεν ειδοποίησε τον ΓΟΕΒ!

Ο ΓΟΕΒ δεν είχε καμία προειδοποίηση και καμία ενημέρωση για τη θεομηνία, με αποτέλεσμα οι πόρτες στο φράγμα του Παμίσου στον Αρι να παραμείνουν κλειστές, κατά τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό τονίστηκε στο Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου που συνεδριάζει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες, για να καταγράψει και να αντιμετωπίσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Το Δ.Σ. του Οργανισμού επεσήμανε, ακόμα, ότι δεν έχει αρμοδιότητα για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο νομό.

Τις αποφάσεις αυτές προώθησε στα υπερκείμενα όργανα, όπου και λογοδοτεί, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα οποία έχουν την πολιτική ευθύνη.

Παράλληλα, με τις αποφάσεις αυτές το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ που επανασυγκροτήθηκε και έχει καινούργια σύνθεση εδώ και λίγο καιρό, προσπαθεί να δρομολογήσει και να υλοποιήσει παρεμβάσεις αποκατάστασης σε δίκτυα κι εγκαταστάσεις, που έχουν υποστεί ζημιές από τη θεομηνία.

Οσον αφορά τις ζημιές και τη λειτουργία των αντλιοστασίων, παρατηρείται πως το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στον Μπουρνιά υπέστη βλάβη μετά τη διακοπή του ρεύματος που σημειώθηκε το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου και η οποία αποκαταστάθηκε σε εύλογο χρονικό διάστημα. Με την αποκατάσταση της ζημιάς δούλεψαν κανονικά και η γεννήτρια και οι αντλίες του συγκροτήματος. Το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στον Αγιο Φλώρο πλημμύρισε και αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής έβγαζε τα νερά κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας. Τώρα γίνεται έλεγχος και συντήρηση σε γεννήτριες και ηλεκτρικούς πίνακες, ώστε το αντλιοστάσιο να ξανατεθεί σε λειτουργία. Ζημιές υπέστη και το μικρότερο αντλιοστάσιο στον ποταμό Αρι, στην Ασπροπουλιά.

Αυτή την περίοδο, γίνονται καθαρισμοί τάφρων μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας κι επισκευάζονται δύο διώρυγες του δικτύου του ΓΟΕΒ που έσπασαν.

Γ.Σ.