Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 14:38

Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε Οργανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Γράφτηκε από την

Μετά την οικονομική αφαίμαξη, η οποία δεν έχει τελειωμό, ξεκινά ο “φόρος αίματος” των απολύσεων μέσω της εργασιακής εφεδρείας.
Το δήθεν επιτελικό κράτος είναι στην πραγματικότητα διαλυμένες συγκοινωνίες, διαλυμένα σχολεία, διαλυμένα νοσοκομεία, διαλυμένη αγροτική παραγωγή, συμμορφωμένη στα σχέδια των μεγάλων συμφερόντων και όχι στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Βλέπουμε κάθε μέρα να καταρρίπτονται τα θεμέλια της κοινωνίας, το ένα μετά το άλλο,  με ρυθμούς που δεν θα πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπορούσε να γίνει.
Βρισκόμαστε στ’ αλήθεια σε πόλεμο, σ’ αυτόν που η κυβερνητική πολιτική και οι κοινοβουλευτικοί συμπαραστάτες της άνοιξαν με την κοινωνία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην εργασία, αρνούμαστε ότι είμαστε άχρηστοι και ότι περισσεύουμε. Καλούμε όλους όσοι δεν ανέχονται τον εργασιακό παροπλισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση τη δική τους και των οικογενειών τους, να αντισταθούν κι αυτοί, να οργανωθούν και να συναντηθούμε αγωνιστικά. Είμαστε εδώ, μαζί με όλους τους άλλους, άνεργους, φτωχούς, τους υποδουλωμένους στις ελαστικές μορφές εργασίας, προς το παρόν εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και φωνάζουμε ότι δε θα περάσει το ξεπούλημα της χώρας και το δικό μας.
Οι αρχιτέκτονες της απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών και οι αρχιερείς της διαφθοράς με θρασύτητα και κυνισμό κατηγορούν σήμερα τους δημόσιους υπάλληλους για την κατάντια της χώρας. Πυροδοτούν με κάθε τρόπο τη σύγκρουση και την αντιπαλότητα της μιας κοινωνικής ομάδας με την άλλη.
Οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΛΟΓΑΚ, ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι αντίθετοι στην πολιτική αυτή και διεκδικούν τις θέσεις εργασίας για τις οποίες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εγγυηθεί, κατά τη συγχώνευση των τεσσάρων οργανισμών.
Οι Σύλλογοι αποφάσισαν:
Απεργιακές κινητοποιήσεις και κλείσιμο των Οργανισμών
Την Τετάρτη 14.09.2011 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών
Την Παρασκευή 16.09.2011 παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο ΥΠΑΑΤ, στην Αθήνα και στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη
Συνέντευξη τύπου στο ΥΠΑΑΤ, αίθουσα ΠΟΓΕΔΥ, Παρασκευή 16.09.2011,  στις 13:00
Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων όλων των οργανισμών την Πέμπτη 22.09.2011, στο αμφιθέατρο του ΕΘΙΑΓΕ στα Ιλίσια και ταυτόχρονα ιδρυτική συνέλευση νέου συλλόγου
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ


NEWSLETTER