Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 21:24

Αντεξε το δίκτυο της ΔΕΗ

Αντεξε το δίκτυο της ΔΕΗ

Το δίκτυο της ΔΕΗ στη Μεσσηνία αντεπεξήλθε στο προχθεσινό μπουρίνι χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, όπως είπε στην «Ε» ο προϊστάμενος του γραφείου ΔΕΗ Καλαμάτας Στάθης Παπαντωνόπουλος.
Σημείωσε, πάντως, ότι παρουσιάστηκαν περιπτώσεις -κυρίως λόγω της υπερβολικά ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας και των κεραυνών- κατά τις οποίες μέρη του δικτύου υπέστησαν ζημιές, που όμως αποκαταστάθηκαν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
«Δεν υπήρξαν γενικευμένες διακοπές, οι καταναλωτές δεν έμειναν χωρίς ηλεκτρικό τη νύχτα προς την Τετάρτη» τόνισε ο προϊστάμενος του γραφείου.
Οπως είπε, στη διάρκεια της κακοκαιρίας, αλλά και τις ώρες μετά από αυτή, επιστρατεύθηκαν τόσο οι εργαζόμενοι στη βάρδια, αλλά και άτομα που κλήθηκαν να εξυπηρετήσουν την έκτακτη ανάγκη που προέκυψε.
«Οι βασικές γραμμές δεν επηρεάστηκαν, όσα προβλήματα υπήρξαν -κυρίως στην περιοχή της Τριφυλίας και στην Πυλία και λιγότερο στον υπόλοιπο νομό- αφορούσαν σε βλάβες μετασχηματιστών σε διακλαδώσεις από το κεραυνικό φορτίο, αλλά κι αυτά τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν σύντομα» δήλωσε ο Στ. Παπαντωνόπουλος.