Τρίτη, 09 Μαϊος 2017 18:25

“Να ψηφίσουν κατά της ΣΔΙΤ οι σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας” 

Γράφτηκε από την

“Να ψηφίσουν κατά της ΣΔΙΤ οι σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας” 

Να ψηφίσουν κατά της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των σκουπιδιών και της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ, οι σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας που μετέχουν στο Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ, ζητεί η Συντονιστική Επιτροπή Χωριών του Δήμου.

Στο έγγραφό της προς το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους σημειώνει:

«1) Σας ζητάμε για άλλη μια φορά τη λήψη απόφασης -δεσμευτικής για τους εκπροσώπους του δήμου που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του ΦοΔΣΑ - με την οποία αυτοί θα δεσμευθούν ότι υποχρεούνται στις συνεδριάσεις του ΦοΔΣΑ να ψηφίζουν με βάση τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς τον τρόπο της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου μας.

2) Καλούμε τους εκπροσώπους του Δήμου Οιχαλίας στο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Δημήτριο Καραμπούλα και Ηλία Σακελλαριάδη, όπως κατά την επόμενη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, ειλικρινά και συγκεκριμένα (χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές) και να ψηφίσουν με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του Δήμου Οιχαλίας, οι οποίες απηχούν και τις θέσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και των δημοτών του Δήμου μας, κατά της λύσης ΤΕΡΝΑ και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου μας, μία λύση η οποία θεωρείται ως η πλέον συμφέρουσα και ενδεδειγμένη για την υγεία και το οικονομικό συμφέρον των δημοτών, καθώς και για την προστασία του ήδη βεβαρυμένου περιβάλλοντος της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας».

Ακόμα, η Συντονιστική Επιτροπή Χωριών του Δήμου Οιχαλίας ζητεί υπεύθυνη και επίσημη απάντηση σε δύο ερωτήματα: 1) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η περιβόητη και αποδεκτή από όλους μας διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης που αφορά την συνεργασία των δύο δήμων στο πρόβλημα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων. 2) Γιατί δεν έχει συνέλθει μέχρι σήμερα η επιτροπή αξιολόγησης του Δήμου Οιχαλίας, προκειμένου να αξιολογήσει και να αποφασίσει (θετικά ή αρνητικά) για την καταλληλότητα του προταθέντος ακινήτου (ιδιοκτησίας Σακελλαριάδη) για τη δημιουργία εγκαταστάσεων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων».

Η Συντονιστική Επιτροπή θυμίζει «για άλλη μια φορά ότι ΤΕΡΝΑ και Καλλιρρόη… πάνε μαζί και η θέση της δημοτικής αρχής να δώσουμε μία ψήφο θετική και μία ψήφο αρνητική δεν αποτελεί θέση. Και να σας πούμε ξεκάθαρα ότι άποψή μας είναι ότι όποιος από τους εκπροσώπους του δήμου δεσμεύεται ή έχει εξαρτήσεις από κάπου, καλό είναι να παραιτηθεί από την εκπροσώπηση του δήμου στις συνεδριάσεις του ΦοΔΣΑ για το καλό της δημοτικής αρχής και κατ’ επέκταση των δημοτών του Δήμου Οιχαλίας».