Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 18:11

Συνεκπαίδευση μαθητών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

Εκδήλωση με θέμα "Συνεκπαίδευση μαθητών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στην τυπική εκπαίδευση: ρεαλισμός ή ουτοπία;" θα γίνει σήμερα από το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και το ΚΕΔΔΥ.

Ο Σύλλογος κλείνει τα 10 χρόνια του και με την ευκαιρία αυτή διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης. Η εκδήλωση ξεκινά στις 6 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 5.30 μ.μ.) με προσκεκλημένο τον Σπ. Σούλη (αν. καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στο "Elite". Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Αύριο Σάββατο ακολουθεί βιωματικό εργαστήριο στις 9 π.μ. στο "Elite. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής: Εργαστηριακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς «Πρακτικές τεχνικές υποστήριξης στην τάξη μαθητών με ΔΑΦ»: 8.45 π.μ. προσέλευση, 9 π.μ.: «Παρουσίαση τεχνικών οργάνωσης μαθητών με ΔΑΦ» - ΠΘΟ Κέντρου Ημέρας, 

10.30 διάλειμμα, 10.45 «Εκπαιδευτικό – πρακτικό πρόγραμμα» Σπυρίδων - Γεώργιος Σούλης. Απαραίτητη η προεγγραφή στο autism.kalamata@gmail.com.