Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 20:54

Υπογραφές για μετονομασία του «Θεάτρου Κώστα Καζάκου» στη Μηλέα Μάνης

Υπογραφές για μετονομασία του «Θεάτρου Κώστα Καζάκου» στη Μηλέα Μάνης

Συλλογή υπογραφών ξεκίνησε χθες, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Avaaz, προκειμένου το Θέατρο της Μηλέας να μετονομαστεί, από «Θέατρο Κώστα Καζάκου» σε «Θέατρο Νέων Μηλέας Μάνης».

Το σχετικό αίτημα, που -σύμφωνα με τα στοιχεία στη σχετική σελίδα- αποτελεί πρωτοβουλία του Panagiotis B., απευθύνεται προς τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Γιάννη Μαραμπέα και ως στόχος έχει τεθεί η συγκέντρωση 100 υπογραφών.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του αιτήματος διατυπώνει προς τον Γ. Μαραμπέα το πιο κάτω αίτημα:

«Ζητάμε την μετονομασία του Θεάτρου Μηλέας Μάνης από "Θέατρο Κώστα Καζάκου" σε "Θέατρο Νέων Μηλέας Μάνης", για να τιμήσουμε όλους τους νέους που αγωνίζονται εντός και εκτός Ελλάδος για την επιβίωσή τους στα χρόνια της κρίσης και τους οποίους πρόσβαλε, με τις δηλώσεις του, ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Εμείς δεν θεωρούμε τους νέους μας προδότες, τους θεωρούμε αγωνιστές. Το όνομά του είναι πλέον προσβολή για τον τόπο μας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καζάκος είχε δηλώσει: «Ο,τι θέλει ο νέος, ό,τι επιθυμεί, δουλειά, σπίτι, οικογένεια, πρέπει να τα παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του. Αλλιώς είναι ξένος. Εφυγαν και πάνε και δουλεύουν στις ξένες χώρες. Και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία προδοσία». Χθες μετά το θόρυβο που ξέσπασε, ο κ. Καζάκος αναγκάστηκε να διευκρινίσει “Όχι, δε είπα ποτέ έτσι. Αυτό δεν θα το λεγα. Εν πάση περιπτώσει και ελληνικά γνωρίζω και δεν θα έλεγα ποτέ τους νέους "προδότες". Εγώ είπα ότι η κατάσταση που έφερε ως αποτέλεσμα αυτό το κύμα φυγής 500.000 νέων επιστημόνων να ζητούν μεροκάματο στην Ευρώπη αποτελεί "προδοσία" γιατί εξανδραποδίζει τον τόπο”.