Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 17:40

Προετοιμασίες για την εκδήλωση στον Αρι (βίντεο)

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την περιβαλλοντική εκδήλωση που πραγματοποιείται την  Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, στον ποταμό Αρι, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο στα Ακοβίτικα.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασπροχώματος, Ακοβίτικων, Δυτικής Παραλίας “Ποσειδών”, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας.

Χθες το μεσημέρι, βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης, στον Αρι, μέλη του συλλόγου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος Βασίλης Πολίτης και άλλα πρόσωπα που θα μετάσχουν ή βοηθούν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου “Ποσειδών” Δημήτρης Τσίχλης παρατήρησε ότι ο ποταμός Αρις και ο αρχαιολογικός χώρος στα Ακοβίτικα είναι σημαντικά στοιχεία για την περιοχή. Για τον Αρι ανέφερε ότι έχει πλούσιο οικοσύστημα που έχει υποφέρει από ανθρώπινες παρεμβάσεις, αλλά επεσήμανε πως καθαρίζεται και αναβαθμίζεται. Σημείωσε ότι σε 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας υπάρχει ένας ελκυστικός χώρος, αναψυχής που μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί, ενώ παρατήρησε πως πρέπει να γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο, το ιερό του Ποσειδώνα και το Πρωτοελλαδικό Μέγαρο.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τα εγκαίνια του παραποτάμιου ποδηλατόδρομου, που έφτιαξε ο Δήμος Καλαμάτας - για τα εγκαίνια ενημέρωσε ο πρόεδρος Ασπροχώματος - και θα περιλαμβάνει: Βόλτες στον ποταμό Αρι με κανό και ποδήλατα θάλασσας.  Παραποτάμιο αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, σκυταλοδρομίες και 100 μέτρα παιδιών, ποδηλασία, ιππική επίδειξη και βόλτα με άμαξα, επίδειξη καλαθοπλεκτικής με τα καλάμια του ποταμού, προβολή της πανίδας και της ιστορίας του ποταμού μέσα από έκθεση φωτογραφίας.

Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών προϊόντων από επιχειρήσεις μεταποίησης της περιοχής. “Οι δυτικές συνοικίες της Καλαμάτας έχουν ζωή, δραστηριότητα και επιχειρήσεις”, είπε ο Δ. Τσίχλης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ασπροχώματος και Βέργας και χορό από όλο τον κόσμο.