Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 15:11

Πεζοπορία στους καταρράκτες της Νεμούτας οργανώνει ο ΕΟΣ

Γράφτηκε από την

Πεζοπορία στους καταρράκτες της Νεμούτας οργανώνει ο ΕΟΣ την Κυριακή. Ξεναγός στο ταξίδι  θα είναι ο Νίκος Σιάκκουλης, ένας από τους δύο κατοίκους της περιοχής που έκαναν γνωστούς τους καταρράκτες.

Καθώς η συγκεκριμένη πορεία γίνεται παράλληλα στο ποτάμι, σε κάποια σημεία ίσως απαιτηθεί διάσχιση του ποταμού, οπότε θα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και επιπλέον ρούχα και μαγιό. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1+ (κατάλληλος για αρχάριους με σχετικά καλή φυσική κατάσταση, το + είναι για κάποιες τεχνικές δυσκολίες και το περπάτημα στο νερό) και οι ώρες πορείας: 4-5.

Για δηλώσεις συμμετοχής: γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), ως και Παρασκευή 9 – 10.30 μ.μ., 27210 97733. Η αναχώρηση θα γίνει από Καλαμάτα την Κυριακή στις 7.30π.μ.. Γίνονται δεκτές συμμετοχές την τελευταία στιγμή εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Αρχηγός Ορειβατικής Ομάδας: Νατάσσα Μπίρου 6979-104433. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τον παρακάτω εξοπλισμό: ορειβατικά - αθλητικά παπούτσια, σακίδιο, μπατόν (προαιρετικά), νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο), μαγιό, αντιηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, έξτρα ρούχα, παπούτσια.