Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 07:48

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

Νέα προβλήματα φαίνονται για το έργο του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, καθώς η οικογένεια Κουρκουτά ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου υποστηρίζει ότι ο εργολάβος επιχειρεί να πάρει παραπάνω έκταση απ’ αυτή που έχει συμφωνηθεί.

Συγκεκριμένα, αντιδρώντας στη διοικητική αποβολή που επεσήμαναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βασίλης Τζαμουράνης, ο Κώστας Κουρκουτάς ανέφερε στην “Ε” ότι “δώσαμε και παραπάνω απ’ ό,τι ήταν απαλλοτριωμένο, με τη συμφωνία πως δεν θα πειράξουν τη μάντρα του ξενοδοχείου, για να μην λένε ότι το “Φωτεινή” σταμάτησε το έργο. Τους δώσαμε 45 μέτρα και μπορούν να μεταφερθούν απέναντι”. Ισχυρίστηκε πως “δεν έχουν τίτλους ότι έχουν αποζημιώσει τον κόσμο. Μια κυρία που προσέφυγε, το δικαστήριο είπε ότι δεν ισχύει η απαλλοτρίωση”.

Ακόμα, μας ανέφερε ότι “ξεκίνησε σήμερα (χθες) ο εργολάβος να γκρεμίζει τη μάντρα και το σταματήσαμε. Αν δεν παρουσιαστεί ο κ. Γιαννακέας (διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας) να πει τι συμφωνήσαμε, θα το σταματήσουμε το έργο. Θέλουν να πάνε 4,5 μέτρα μέσα από τη μάντρα, να πάνε στα θεμέλια του ξενοδοχείου. Αν δεν συνετιστούν, αν δεν κάνουν αυτά που είπαν, που μας είπε ο κ. Γιαννακέας. Στο τέλος θα μας κάνουν να ζητήσουμε αποζημιώσεις και για διαφυγόντα κέρδη, γιατί εργάζονταν σε ώρες που δεν έπρεπε και έφυγαν πελάτες”.

Γ.Σ.