Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 10:22

Τελειόφοιτες από την Ιταλία έκαναν πρακτική στην Καλαμάτα

Τελειόφοιτες από την Ιταλία έκαναν πρακτική στην Καλαμάτα

 

Δύο τελειόφοιτες μαθήτριες από την Ιταλία, που οι σπουδές τους συνδέονται με τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, φιλοξένησε για τρεις μήνες στην Καλαμάτα ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ) σε συνεργασία με ιταλικό εκπαιδευτικό οργανισμό. Οι μαθήτριες έκαναν πρακτική άσκηση στο ΚΕΦΙΑΠ και στην «Ιππόσχεση».

Η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του εξωτερικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφοίτησή τους και αποτελεί μέρος του αναλυτικού προγράμματος σπουδών τους. Οι δυο μαθήτριες επέλεξαν την Κ.Α.ΝΕ. ως συντονιστή οργανισμό στην Ελλάδα και την Καλαμάτα για το σκοπό αυτό. Ολο αυτό το διάστημα κατάφεραν να εφαρμόσουν πρακτικές και να εμπλακούν σε δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες απέκτησαν και μετέδωσαν γνώσεις, σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό των 2 χώρων και σύμφωνα με τις ανάγκες που προέκυπταν κάθε φορά. Επίσης, μέρος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα. Ετσι οι συμμετέχουσες κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους ξεναγήθηκαν σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας.

Η πρακτική άσκηση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+, του τομέα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.