Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 14:00

Εκοψαν πίτα οι δικηγόροι Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εκοψαν πίτα οι δικηγόροι Καλαμάτας

Την πίτα του έκοψε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, στο εντευκτήριό του στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Περικλής Ξηρογιάννης στην ομιλία του διαπίστωσε ότι «στυλοβάτης του δημοκρατικού πολιτεύματος και της λειτουργίας των εξουσιών στο όνομα του ελληνικού λαού είναι η ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Γι' αυτό και η δικαιοσύνη -σημείωσε ο κ. Ξηρογιάννης- πρέπει να αφήνεται να κάνει απερίσπαστη το έργο της, «υποκείμενη ασφαλώς σε κριτική, με βάση όμως νομικά κριτήρια». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι δημόσιες υποδείξεις προς τη Δικαιοσύνη, ιδίως όταν προέρχονται από πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της εκτελεστικής ή νομοθετικής εξουσίας, «συνιστούν παρέμβαση στο έργο της, που απάδει στη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών και υπονομεύει το κύρος της».

Τόνισε ακόμη πως μέσω της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας «έχουμε καταγγείλει τις επιθέσεις κατά δικαστών, όπως και τις υποδείξεις προς τη Δικαιοσύνη. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι μέσα από τα όργανά τους παρεμβαίνουν και, όπου και όποτε χρειάζεται, διασφαλίζουν απόλυτα την ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Την πίτα του Δικηγορικού Συλλόγου ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ εκτός από τους δικηγόρους-μέλη, το "παρών" έδωσαν επίσης δικαστικοί και υπάλληλοι των Δικαστηρίων. Το φλουρί έπεσε στη δικηγόρο Καλαμάτας Φιλάνθη Νηφάκου, η οποία πήρε μια χρυσή λίρα.

Μεταξύ των δικαστικών που παρέστησαν στην εκδήλωση ήταν και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος.

Παραβρέθηκαν ακόμη, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Ν.Κ.


NEWSLETTER