Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 12:43

Κλειστή και χθες η ΔΕΥΑΚ

Κλειστή και χθες η ΔΕΥΑΚ

Κλειστή ήταν χθες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, λόγω του αποκλεισμού της από το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και συμβασιούχους.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου, «βρίσκονται σε κινητοποίηση με αίτημα καμία απόλυση των 26 συμβασιούχων και διεκδικούν την μονιμοποίησή τους. Από τα ξημερώματα έχουν καταλάβει τα γραφεία τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, βρίσκονται έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας και ενημερώνουν τους πολίτες για τα αιτήματα του δίκαιου αγώνα τους και τους καλούν να συμπαρασταθούν, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση».

Σε άλλη ανακοίνωσή του το Σωματείο πληροφορεί ότι έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να υποστηρίξει το Δ.Σ. της Επιχείρησης το αίτημα των συμβασιούχων στη νέα κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και να μην είναι αντίδικος. Ενημερώνει πως δήμαρχοι άλλων πόλεων έχουν λάβει θετικές ανάλογες αποφάσεις και επιμένουν σε αιτήματα ανάκλησης αρνητικών αποφάσεων των δικαστηρίων.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι την τελική νίκη».

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η θέση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρος Νίκος Μπασακίδης, είναι ότι το δικαστήριο απαγόρευσε ρητά και ξεκάθαρα τη μετατροπή των συμβάσεων. Και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο ίδιος και τα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης θα κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας που θα υπογράψει τη μισθοδοσία τους θα πρέπει να καταβάλλει από την τσέπη του τους μισθούς.