Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 15:36

Στηρίζει τους 26 συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Κουμάντος

Στηρίζει τους 26 συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Κουμάντος

Δήλωση στήριξης στον αγώνα των 26 απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ υπέγραψε ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παναγής Κουμάντος.

Οπως ανακοινώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, οι απολυμένοι εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση του σωματείου είχαν συγκεντρωθεί χθες το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ, ενημερώνοντας τους πολίτες και συγκεντρώνοντας υπογραφές στήριξης του αγώνα τους. Στον χώρο παρευρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παναγής Κουμάντος, ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση την οποία υπέγραψε και ζήτησε να δημοσιευτεί:

“Σήμερα Πέμπτη 18/7/2019, επισκέφθηκα τον χώρο όπου διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι και αφού ενημερώθηκα από τους απολυμένους και το σωματείο τους, δηλώνω απερίφραστα ότι βρίσκομαι στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζω τον αγώνα τους. Καλώ τη δημοτική αρχή μέσω του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ να συνομολογήσει μέσω της δικαστικής οδού στο αίτημα των εργαζομένων, για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Από την εμπειρία μου ως δήμαρχος Καλαμάτας, είμαι πεπεισμένος ότι η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες από μόνιμο προσωπικό εξασφαλίζει την ποιότητα και τα χρήματα των Καλαματιανών με τον καλύτερο τρόπο. Από προσωπική εμπειρία ως πολίτης, θεωρώ ότι η παρουσία των απολυμένων είναι απαραίτητη. Σε βλάβη του δικτύου ύδρευσης, στην οδό Αφροδίτης και Ειρήνης (περιοχή Φαραί Καλαμάτας), συνεργείο εργολάβου αντιμετώπισε ανεπιτυχώς την αποκατάσταση επί 4 φορές”.