×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/Metanastes2019-07-20
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 21:44

Έφθασαν στην Καλαμάτα οι 111 μετανάστες, που διασώθηκαν απο κρουαζιερόπλοιο στην Πύλο (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Πέντε ημέρες βρίσκονταν μεσοπέλαγα οι 111 μετανάστες, που έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Νωρίτερα είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου μέσω του αριθμού 112 και είχαν διασωθεί απο κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Πύλου. Το κρουαζιερόπλοιο τους μετέφερε στα ανοιχτά του λιμανιού της Καλαμάτας και με λάντζες μεταφέρθηκαν στην στεριά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για 111 άτομα απο Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Σρι Λάνκα και Αζερμπαϊτζάν. Ανάμεσά τους λίγα παιδιά μικρής ηλικίας, πολλοί έφηβοι και κάποιες γυναίκες. 

Κατά την μεταφορά τους με το κρουαζιερόπλοιο είχαν λάβει πρώτες βοήθειες, φαγητό και νερό. Στην πλειοψηφία τους φαίνεται να μην έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα και εικάζεται ότι είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας με το σκάφος που νωρίτερα σήμερα τελικά βυθίστηκε.

Μέχρι να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, αλλά φυσικά να ολοκληρωθούν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους πρόκειται να φιλοξενηθούν στο χώρο των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

{gallery}Metanastes2019-07-20{/gallery}