Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 18:03

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας για την κοινωνική ασφάλιση

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας για την κοινωνική ασφάλιση

Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει”, σημειώνει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και καλεί τον κόσμο στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση – πρόσκλησή του αναφέρει: “Βάζουμε στο επίκεντρο της δράσης μας την αντιπαράθεση με την επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, που γίνεται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Μαζί με την επίθεση στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων θέλουν να ολοκληρώσουν ένα παζλ, που θα ρίχνει βορά στο κεφάλαιο τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τα αποθεματικά των ταμείων”.

Σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι “κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να αντικαταστήσουν τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα με ιδιωτικά και αμιγώς κεφαλαιοποιητικά συστήματα. Να αντικαταστήσουν την κρατική δέσμευση για συγκεκριμένες παροχές στο τέλος του εργάσιμου βίου με το τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία εγγύηση. Να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο τη χρηματοδότηση από την εργοδοσία και το κράτος της (η οποία έτσι κι αλλιώς προκύπτει από τον μόχθο των εργαζομένων) και να περιορίσουν ακόμα περισσότερο -σε ένα ελάχιστο επίπεδο προνοιακού επιδόματος πείνας- το ύψος της δημόσιας σύνταξης”.

Επισημαίνει πως “στόχος τους είναι η δημιουργία ενός «κρατικού επενδυτικού φορέα» που μέσω πακέτων διαχείρισης ασφαλιστικών προγραμμάτων χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου, οι ασφαλισμένοι θα επιλέγουν ένα από τα 3 παραπάνω προγράμματα και οι εισφορές τους θα πηγαίνουν στο μεν χαμηλού ρίσκου στη δημόσια ασφάλιση, του μεσαίου και υψηλού ρίσκου θα αποδίδονται συνολικά σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα έχουν επιλεγεί από τους ενδιαφερόμενους”.

Κλείνοντας, το ΠΑΜΕ παρατηρεί πως “έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην κοινωνική ασφάλιση. Να μην τσιμπήσουμε στη βρόμικη προπαγάνδα όσων θέλουν να μας πείσουν ότι είναι «τελειωμένη υπόθεση», ότι οι νέοι εργαζόμενοι και οι επόμενες γενιές δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη, όσων θέλουν να μας σπρώξουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές”.