Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 04:10

Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας: Ξύπνησε η "Διοκλής" και… ζητάει τα νοίκια

Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας: Ξύπνησε η "Διοκλής" και… ζητάει τα νοίκια

Διαδικασίες για να διεκδικήσει ενοίκια από επαγγελματίες του ΒΙΟΠΑ που οφείλουν πάνω από 4 μισθώματα έχει ξεκινήσει η «Διοκλής» Α.Ε., σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της.
Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας του Δήμου Καλαμάτας, Δημήτρης Δημόπουλος, με τη διευκρίνιση ωστόσο ότι η επιδίωξη «δεν είναι να ''ξελιγώσουμε'' τους ενοικιαστές, ούτε έχουμε στόχο να κλείσουμε κάποιον, αλλά να διασφαλίσει η εταιρεία τα έσοδά της».
Ο Δ. Δημόπουλος υπενθύμισε ότι η «Διοκλής» Α.Ε. είχε προχωρήσει, με προηγούμενες αποφάσεις της διοίκησής της, τόσο στη μείωση των ενοικίων όσο και στην υιοθέτηση ρυθμίσεων για την αποπληρωμή τυχόν οφειλών - «όμως μόνο ένα 30% των επαγγελματιών μπήκαν στις ρυθμίσεις», είπε. Παράλληλα ενημέρωσε ότι υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας για διάφορες εργασίες στα καταστήματα, κυρίως ελαιοχρωματισμούς και επισκευές όπου είναι απαραίτητες. Γνωστοποίησε, επίσης, ότι πρόσφατα το Δ.Σ. αποφάσισε να διαθέσει ως ασκεπείς αποθηκευτικούς χώρους την περιοχή εκατέρωθεν του δρόμου στη νότια είσοδο του ΒΙΟΠΑ. Καθορίστηκαν, όπως είπε, περί τους 10 τέτοιους χώρους, εμβαδού 40 τ.μ. ο καθένας.
Τέλος, ο Δ. Δημόπουλος ανακοίνωσε ότι θα προταθεί στο Δ.Σ. της εταιρείας η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων στην περίφραξη του ΒΙΟΠΑ, στη Νέα Είσοδο. Η περίφραξη δυτικά της πύλης προτείνεται να διατεθεί δωρεάν για διαφήμιση των επαγγελματιών του πάρκου, ενώ ανατολικά της εισόδου θα ενοικιάζεται -με μικρό τίμημα- για να διαφημίζεται όποιος επιθυμεί.
Β.Γ.Μ.