Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 12:56

Περιοδεία της ΑΔΕΔΥ σε υπηρεσίες της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον


Τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Κυπαρισσία και κυρίως το νοσοκομείο, εντοπίστηκαν ως τα κυριότερα από την αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ που χθες βρέθηκε στην πόλη. Σε ό,τι αφορά το Δήμο Τριφυλίας δε, αναδείχθηκε και το ζήτημα των σχέσεων του προσωπικού με τη δημοτική αρχή.

Χθες στην Κυπαρισσία βρέθηκε το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας μαζί με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Πετρόπουλο και επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, τη ΔΑΟΚ, το Δήμο Τριφυλίας, ενώ είχαν συνάντηση και με τους καθηγητές και δασκάλους.
Στη συνέχεια σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Φαββατάς πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας σημείωσε: «Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας πήρε την πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας για τα θέματα της αξιολόγησης, τις προσλήψεις που ζητάμε στην παιδεία, στην υγεία και αλλού. Κάναμε περιοδεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στη ΔΑΟΚ και στο δήμο ακούγοντας προβλήματα τοπικά αλλά και γενικά από τους εργαζόμενους. Ολα αυτά θα μεταφερθούν στο συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να παρθούν οι αποφάσεις εκείνες που θα μπορέσουν να αντιπαλέψουν την πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, δημιουργώντας προβλήματα και οικονομικά και στις σχέσεις εργασίας με τις μορφές εργασίας που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια».
Ο Γιώργος Πετρόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ ανέφερε: «Η περιοδεία αυτή βρίσκεται κάτω και από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο δημόσιο τομέα αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας. Κοινή διαπίστωση από όλους τους φορείς που επισκεφθήκαμε είναι η δραματική υποστελέχωση, ιδιαίτερα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το οποίο βρίσκεται πολύ κάτω από την αναγκαία οργανική δύναμη σε επίπεδο γιατρών, για να μπορέσει να λειτουργήσει και λειτουργεί ουσιαστικά σε συνθήκες επισφάλειας κατά τη διάρκεια των εφημεριών, μόνο με επικουρικό προσωπικό που οσονούπω θα απολυθεί. Αυτό δείχνει την απαξία που υπάρχει ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες από την κυβέρνηση για το δημόσιο τομέα και μάλιστα για ένα κομμάτι του δημόσιου τομέα ιδιαίτερα απαραίτητο στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.
Στο δήμο ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν τις σχέσεις του προσωπικού με τη δημοτική αρχή, αλλά και ταυτόχρονα με το ότι υπάρχει συνεχής αποδυνάμωση κομβικών υπηρεσιών του δήμου, οι οποίες μοιραία θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση.
Τα βασικά προβλήματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το επόμενο διάστημα είναι η στελέχωση του Δημοσίου με επαρκές προσωπικό, προσωπικό που θα έχει μόνιμες εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα η χρηματοδότηση του Δημοσίου. Η πανδημία έδειξε ότι χωρίς ισχυρό Δημόσιο, χωρίς κοινωνικό κράτος καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει».
Κ.Μπ.