Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 14:20

Δημιουργικό εργαστήρι με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη

Γράφτηκε από την


Μια διαφορετική εμπειρία έζησαν περισσότερες από 100 οικογένειες τη Δευτέρα, παρακολουθώντας ένα διαδικτυακό δημιουργικό εργαστήρι με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Το εργαστήρι διοργάνωσε το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, τη Διεύθυνση Π.Ε. Μεσσηνίας και το Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου. Στο πλαίσιο της δράσης οι οικογένειες που συμμετείχαν παρακολούθησαν διαδικτυακά την παράσταση «Το μαγεμένο δέντρο και οι καλικάντζαροι».
Στόχος του δημιουργικού εργαστηρίου ήταν το ΚΕΠΕΠΨΥ να συνεχίσει την επικοινωνία του με τα παιδιά και να τους προσφέρει στιγμές χαράς και αισιοδοξίας, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή εποχή λόγω της πανδημίας. Αλλά και να μεταφέρει το μήνυμα ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο και να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες, για να βιώσουν ευχάριστα συναισθήματα με έναν οργανωμένο και δομημένο τρόπο. Είναι σημαντικό για το Κέντρο Πρόληψης να βρίσκεται κοντά στα παιδιά που αποτελούν τη βασική ομάδα-στόχο του, και γι’ αυτό υλοποιεί δράσεις πρωτογενούς πρόληψης που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.
Βασικοί πρωταγωνιστές του διαδικτυακού αυτού εργαστηρίου ήταν ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος και η αδερφή του Γεωργία, που κατάφεραν με έναν μοναδικό τρόπο να φέρουν κοντά τον Καραγκιόζη με τους μικρούς του φίλους. Τα παιδιά στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα περιέγραψαν τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους στην παράσταση και έδωσαν τις δικές τους ευχές για το νέο έτος.