Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 17:10

Επιτροπή για το 1821 στο Ρίπεσι

Γράφτηκε από την
Επιτροπή για το 1821 στο Ρίπεσι


Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 συγκροτήθηκε στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι) Τριφυλίας, με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Περικλή Κανελλόπουλου.


«Σκοπός της Επιτροπής “Ρίπεσι 1821-2021”, πέρα από τον σχεδιασμό του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, είναι να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο να προβληθούν τα επιτεύγματα των προγόνων του τόπου μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ενημέρωση από τον πρόεδρο του χωριού. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη δημιουργία της Επιτροπής “Ρίπεσι 1821-2021”, η οποία συνεδρίασε χθες βράδυ, 24/1/2021, για πρώτη φορά σε ολομέλεια με τηλεδιάσκεψη, σε κλίμα αισιοδοξίας, χαράς, αλλά και ευθύνης.
Τα μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή είναι: Κανελλόπουλος Περικλής, πρόεδρος κοινότητας Κεφαλόβρυσης, Τσουρεκά Μαριάννα, πρόεδρος του Συλλόγου Απόδημων Κεφαλοβρυσιτών, ιδιωτική υπάλληλος, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Αργυρόπουλος, (Ι.Ν. Άγιος Αιμιλιανός), Κωνσταντινίδης Βασίλης, αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α., Αναστασόπουλος Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος – Δήμος Καλαμάτας, οικονομολόγος, Σταθόπουλος Σταύρος, MPA Δημόσιας Διοίκησης – τακτικός υπάλληλος στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Μπάλτας Αναστάσιος, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος, Λιακοπούλου Ουρανία, ιδιωτική υπάλληλος, Μαρκοπούλου Ελένη, οικονομολόγος – εκπαιδευτικός
σύμβουλος / επιστημονικός συνεργάτης, Αθανάσιος Σταθόπουλος, συγγραφέας λαογράφος.
Σκοπός της Επιτροπής “Ρίπεσι 1821-2021”, πέρα από τον σχεδιασμό του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, είναι να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο να προβληθούν τα επιτεύγματα των προγόνων του τόπου μας, που δεν είναι λίγα, να αναδείξουμε τις δυνατότητες της κοινότητάς μας, αλλά και να σταθούμε σε αδυναμίες του παρελθόντος, που αν αναγνωστούν σωστά, μπορούν να εξασφαλίσουν αισιοδοξία για το μέλλον.
Το πρώτο έργο της Επιτροπής θα είναι να δημιουργηθεί ένα Σχέδιο Δράσης στο οποίο θα καταγραφούν όλες οι προτάσεις για να αξιολογηθούν με βάση το χρόνο και τους διαθέσιμους πόρους σχετικά με την υλοποίησή τους. Οι ιδέες που έχουν κατατεθεί από τα μέλη της επιτροπής είναι πολλές, όμως ανυπομονούμε να ακούσουμε και τις δικές σας.
Για το λόγο αυτό μπορείτε να καταθέσετε τις προτάσεις σας μέχρι 10/2/2021 στα μέλη της επιτροπής, και συγκεκριμένα: Σε εμένα, μέσω email (kanripesi@gmail.com) ή τηλεφώνου (6944-378439) και στην Ελένη Μαρκοπούλου (el.markopoulou@yahoo.gr, 6946-217567).
Ανυπομονούμε για τις προτάσεις σας και σας ενημερώνουμε ότι η σύνθεση της επιτροπής είναι ανοιχτή σε όποιον/όποια από εσάς θέλει να αναλάβει δράση μαζί μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER