Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 16:05

Καλαμάτα: Τσικνοπέμπτη με delivery και take away - «Στοπ» της Αστυνομίας στις υπαίθριες ψησταριές (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Τσικνοπέμπτη με delivery και take away - «Στοπ» της Αστυνομίας στις υπαίθριες ψησταριές (Βίντεο)

Μία διαφορετική Τσικνοπέμπτη γιορτάζουν σήμερα οι Καλαματιανοί, λόγω των μέτρων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού.

Με τα τραπεζοκαθίσματα καθηλωμένα αλλά και με τις ψησταριές "απούσες" από τα πεζοδρόμια προς αποφυγή συνωστισμού σε αυτά, τα κάρβουνα άναψαν λίγο μετά τις 9 στα ψητοπωλεία, τιμώντας μια μέρα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ξεχωρίζει για τους λάτρεις του κρέατος, αλλά και λόγω της γενικότερης ανεμελιάς που τη συνοδεύει.

Όσοι επιχειρηματίες μάλιστα προχώρησαν σε τοποθέτηση ψησταριάς έξω από τα καταστήματα τους παρενέβει η Αστυνομία, κάνοντας συστάσεις ώστε να τις απομακρύνουν.

Το γεγονός έτσι πως η παραδοσιακή τσίκνα δεν επικράτησε στους δρόμους της πόλης, "ξεθώριασε" αισθητά το έθιμο και ότι συνάδει με αυτό, όπως το γεύμα με παρέες σε τραπέζια ή το τσιμπολόγημα στο "πόδι", αυξάνοντας ωστόσο τις παραγγελίες μέσω delivery και take away.

Σουβλάκια, γουρουνοπούλα, κοκορέτσι αλλά και κοντοσούβλι έχουν την τιμητική τους, ιδίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά όπως είπαν στην "Ε" επιχειρηματίες της εστίασης, μιας και ο καλός καιρός είναι πάντα σύμμαχος σε τέτοιες περιστάσεις.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψήνουν τα δικά τους κρέατα στα μπαλκόνια τους, βάζοντας τις γειτονιές τους έστω και λίγο στο ανάλογο κλίμα.

Δείτε το ρεπορτάζ της web tv της εφημερίδας «Ελευθερία»:


NEWSLETTER