Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 21:59

Αυτοκτόνησε 81χρονος έξω από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Τέλος στη ζωή του έβαλε χθες λίγο πριν τις 11 το πρωί ένας 81χρονος από τη Χώρα, έξω από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά και με το ιδιόχειρο σημείωμα που είχε αφήσει ο ηλικιωμένος, ο λόγος ήταν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ο 81χρονος, που έφτασε με το αυτοκίνητό του μέχρι το νοσοκομείο, πάρκαρε ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο. Αφού έσβησε τη μηχανή παρέμεινε στη θέση του και έστρεψε την κυνηγετική του καραμπίνα μικρού προς το μέρος του. Εβαλε έπειτα την κάννη στο στόμα και πάτησε τη σκανδάλη, βάζοντας έτσι τέλος στη ζωή του.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πυροβολισμός δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν, παρότι λίγα μέτρα πιο δίπλα βρίσκεται ένα καφενείο, ενώ και η κίνηση του κόσμου στην είσοδο του νοσοκομείου είναι συνεχής. Τον γέροντα είδε πρώτη η διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου -οι οποίες στεγάζονται ακριβώς απέναντι- αλλά δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί. Είπε λοιπόν στον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Παναγιώτη Καλοφωλιά, που βρισκόταν στο χώρο των Διοικητικών Υπηρεσιών, ότι μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ένας άντρας που είχε μάλλον αιμόπτυση.
Οπως μας είπε ο κ. Καλοφωλιάς, αμέσως πήγε ο ίδιος να δει τι συμβαίνει. Τότε βρήκε τον ηλικιωμένο με το όπλο στην αγκαλιά του. "Κατάλαβα", ανέφερε, "ότι είχε πυροβοληθεί στη στοματική κοιλότητα. Μάλιστα την ώρα εκείνη είχε ασθενή σφυγμό, αλλά φαινόταν ότι δεν είχε καμία ελπίδα. Αμεσα έφτασε φορείο με τραυματιοφορείς κι ο άνθρωπος μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, όπου και εξέπνευσε".
Παράλληλα ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία που μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο. Ο 81χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αφήσει πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου του ένα δισέλιδο ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο ζητούσε συγγνώμη από τα παιδιά του και εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη - οι οποίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορούσαν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Η σορός του άτυχου 81χρονου θα σταλεί στην Πάτρα προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.