Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 21:44

Τοξικομανείς πέφτουν σε κώμα στο παλιό Νοσοκομείο

Τοξικομανείς πέφτουν σε κώμα στο παλιό Νοσοκομείο

Σχεδόν καθημερινά βγαίνουν με… ασθενοφόρο τοξικομανείς από το παλιό Νοσοκομείο. Χθες το πρωί ακόμα ένας νεαρός βγήκε με φορείο από τραυματιοφορείς και πυροσβέστες, σε άθλια κατάσταση, αναίσθητος, μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών. Λίγα λεπτά αργότερα κατέρρευσε έξω από την πύλη του παλιού Νοσοκομείου η φίλη του, που νωρίτερα είχε ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ για την κακή κατάσταση του άντρα.
Στους ορόφους της δυτικής πτέρυγας του παλιού Νοσοκομείου, που επικρατεί βρώμα και δυσωδία, έχουν βρει καταφύγιο τοξικομανείς. Με κάθε τρόπο παραβιάζουν τις κλειδωμένες πόρτες ή πηδούν από την περίφραξη για να πάρουν τη δόση τους. Και δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι έχουν βγει σε… κωματώδη κατάσταση ή ήδη νεκροί.
Οι δυο τοξικομανείς που διακομίσθηκαν χθες στα επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, λίγο αργότερα συνήλθαν κι επέστρεψαν στη δική τους καθημερινότητα, αφού πρώτα πέρασαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, άκουσαν για μια ακόμη φορά για τα προγράμματα που μπορούν να ακολουθήσουν και φόρεσαν τα καθαρά ρούχα που τους έδωσαν οι κοινωνικοί λειτουργοί.

Κ.Δ.