Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 07:54

Διαμαρτυρία για υποστελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών

Γράφτηκε από τον
Διαμαρτυρία για υποστελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών

 

Κατήγγειλαν τη δραματική υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών και ζήτησαν μόνιμες προσλήψεις, οι κοινωνικοί λειτουργοί του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου, που μετείχαν χθες το πρωί στην απεργιακή κινητοποίηση στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κοινωνικών Λειτουργών Πέτρος Πλεμμένος σημείωσε ότι “λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, ζητάμε να γίνουν προσλήψεις άμεσα και να μονιμοποιηθεί το προσωπικό στις μονάδες κοινωνικής προστασίας”. Στάθηκε στη μεγάλη υποστελέχωση στις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, στα πρωτοδικεία, στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, στις σωφρονιστικές μονάδες. Ζήτησε τη βοήθεια των εμπλεκόμενων φορέων και της Πολιτείας, “για να δημιουργηθεί εθνικό σχέδιο δράσης κοινωνικής προστασίας, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού” και παρατήρησε πως “είναι σημαντική μέρα η σημερινή για τους κοινωνικούς λειτουργούς, γιατί πρώτη φορά συνοδεύεται από απεργιακή κινητοποίηση”.

Η ταμίας του Περιφερειακού Τμήματος Αγγελική Μαλαπέτσα ενημέρωσε ότι “φέτος αποφασίσαμε να αναδείξουμε το τραγικό ζήτημα της υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών” και παρατήρησε πως “οι ανάγκες των πολιτών είναι σημαντικές”. Ανέφερε ότι “οι κοινωνικοί λειτουργοί  δεν επαρκούν για να καλύψουν και να αξιολογήσουν τις ανάγκες”,  όταν δεν υπάρχουν υπηρεσίες σε κάθε δήμο και υπάρχει ένας κοινωνικός λειτουργός για 5 σχολεία.

Προέτρεψε “να ενώσουμε τη φωνή με όλους τους πολίτες ότι το κράτος κοινωνικού δικαίου πρέπει να υπάρχει για όλους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις κοινωνικές ανάγκες”.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς δήλωσε ότι το Τμήμα στηρίζει την κινητοποίηση των κοινωνικών λειτουργών. Στάθηκε στην έλλειψη προσωπικού στην Πρόνοια και ζήτησε “άμεσα να γίνουν προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές για να λειτουργήσουν οι δομές που έχει ανάγκη η κοινωνία”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER