Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 21:30

Νέα πιάτσα ταξί στην Αριστομένους

Γράφτηκε από τον
Νέα πιάτσα ταξί στην Αριστομένους

Στην Αριστομένους θα δημιουργηθεί πιάτσα ταξί, μεταξύ Γεωργούλη και Βαλαωρίτου, καθώς λόγω των αστικών αναπλάσεων σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας, θα καταργηθεί αυτή στη Βαλαωρίτου και αναμένεται να καταργηθεί και κείνη στη Γεωργούλη.

Σε αυτό συμφώνησαν δημοτική αρχή και Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Παπαδόπουλος, στη συνάντηση στο Δημαρχείο την περασμένη εβδομάδα, του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η περίπτωση της επιδότησης από τον Δήμο Καλαμάτας, της αντικατάστασης των ταξί με καινούργια ηλεκτρικά, επιπλέον της κρατικής, λόγω της ένταξης της πόλης στις 100 κλιματικά ουδέτερες κι έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως το 2030.

“Θα βοηθήσει ο δήμος και θα επιδοτήσει τα ταξί τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά. Θα είναι δίπλα μας”, παρατήρησε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Καλαμάτας. Διευκρίνισε ότι εξετάζεται η δυνατότητα της επιδότησης από τον δήμο, πέρα από αυτήν της Πολιτείας στο πλαίσιο των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως “θα κυκλοφορούν και τα ταξί με πετρέλαιο, αλλά στόχος του δήμου είναι σιγά - σιγά να αντικατασταθούν τα ταξί με ηλεκτρικά” και πρόσθεσε: “Οσο το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρικά, τόσο καλύτερα. Η νομοθεσία προβλέπει ότι το 2035 θα απαγορεύονται τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Το αξιόπιστο εργαλείο είναι το πετρελαιοκίνητο, αλλά όπως πάνε τα πράγματα θα πάμε εκεί, στα ηλεκτρικά. Και θέλουμε να είναι δίπλα μας ο δήμος και να μπορέσει να μας βοηθήσει στην αντικατάσταση”.

Με τον δήμαρχο, όπως μας είπε, συζήτησαν και “για καινούργιους χώρους στάθμευσης, να γίνει μια καινούργια πιάτσα, ενιαία στην Αριστομένους”.
Επεσήμανε ότι “θα καταργηθεί η πιάτσα στη Βαλαωρίτου με το έργο των αστικών αναπλάσεων και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Θα κοπούν κάποιες θέσεις και το ταξί πρέπει να είναι σε μέρος που να φαίνεται, να το βλέπει ο πελάτης, ο επισκέπτης”.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί μας πληροφόρησε πως “ήρθαμε σε συμφωνία με τον δήμαρχο να βγουν τα ταξί επί της Αριστομένους και να καταργηθεί και η πιάτσα της Γεωργούλη, στο τμήμα από Γεωργούλη μέχρι Βαλαωρίτου”.
Ακόμα, ανέφερε πως ζήτησαν από τον δήμαρχο “να τοποθετηθούν στέγαστρα στις πιάτσες της πόλης. Και στην πιάτσα στην Τέντα που είναι στα σκοτάδια, να μπει φωτισμός. Εκεί είναι και το Πανεπιστήμιο και έχει φοιτητές”.
Ολοκληρώνοντας, ο Π. Παπαδόπουλος παρατήρησε ότι “είμαστε σε μια καλή συνομιλία με τον δήμαρχο, θα βρεθούν λύσεις”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER