Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 20:16

Επισκέψεις Λιμενικών σε σχολεία της Καλαμάτας – Ενημέρωση για πρόληψη των πνιγμών

Επισκέψεις Λιμενικών σε σχολεία της Καλαμάτας – Ενημέρωση για πρόληψη των πνιγμών

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου με τίτλο “Προσέχω – μαθαίνω – νοιάζομαι” εκπόνησε το προηγούμενο διάστημα η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά την επαφή τους με τη θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα από 13 Μαΐου έως 5 Ιουνίου στελέχη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν ένα νηπιαγωγείο και τέσσερα δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας, όπου ενημερώθηκαν συνολικά 688 μαθητές.

Το πρόγραμμα, που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, στοχεύει στο να παρέχεται στους μαθητές η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα, τα οποία συμβαίνουν κάθε καλοκαιρινή περίοδο, καθώς και την ασφαλή χρήση των θαλάσσιων μέσων αναψυχής. Ακόμη ειδική μνεία δόθηκε στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.