Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 17:07

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους στους αυτοκινητοδρόμους

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους στους αυτοκινητοδρόμους

 

“Δουλεύουμε για να ’στε ασφαλείς. Φροντίστε για να είμαστε και εμείς”, είναι το μήνυμα της χθεσινής 20ης Ιουνίου 2024 - Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου των αυτοκινητοδρόμων.

Σε σχετική ανακοίνωση της HELLASTRON σημειώνεται:

“Μεριμνούν καθημερινά, μέρα - νύχτα, για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών, σε συνθήκες υψηλού κινδύνου. Αξίζουν την προσοχή όλων μας.

Το δίκτυο Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων των μελών της HELLASTRON προσφέρει ασφαλή οδική πρόσβαση σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη και απασχολεί πάνω από 6.000 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πεδίου είναι κυρίως πληρώματα οχημάτων περιπόλων οδικής ασφάλειας, ομάδες εργασίας αρμόδιες για τη συντήρηση και λειτουργία των υποδομών, καθώς και εργαζόμενοι των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων, όπως αστυνομικοί, πυροσβέστες, διασώστες κλπ.

Αντιμετωπίζουν συμβάντα και ατυχήματα, φροντίζουν για την καθαριότητα του δρόμου, ελέγχουν, επισκευάζουν και βελτιώνουν την υποδομή.

Γι’ αυτό, όπου και όταν βλέπουμε φάρους περιπολικών, φωτεινά βέλη που αναβοσβήνουν, κώνους στο οδόστρωμα, κίτρινα ή πορτοκαλί γιλέκα, κόβουμε αμέσως ταχύτητα, αυξάνουμε την προσοχή και τη συγκέντρωσή μας και ακολουθούμε κατά γράμμα τη σήμανση και τις οδηγίες.

Και, πάντοτε, όταν οδηγούμε, αποφεύγουμε οδηγικές συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα, σε εμάς τους ίδιους ή σε άλλους, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η ασφάλεια όσων εργάζονται στους αυτοκινητόδρομους είναι βασική προτεραιότητα των εταιρειών λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων. Ως Ένωση Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων HELLASTRON, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοδρόμων, ASECAP, κάνουμε αυτήν την προτεραιότητα πράξη, υλοποιώντας στην Ελλάδα την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου.

Η HELLASTRON είναι ο φορέας των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια. Τα μέλη του διαχειρίζονται ένα δίκτυο 2.159 χιλιομέτρων που συνεχώς επεκτείνεται, προσφέροντας στους οδηγούς και επιβάτες οδική ασφάλεια και υπηρεσίες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών”.