Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 11:53

Εφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 77 μετανάστες (βίντεο-φωτογραφίες)

Εφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 77 μετανάστες (βίντεο-φωτογραφίες)

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν πριν λίγη ώρα οι 77 μετανάστες που τις βραδινές ώρες διασώθηκαν από κρουαζιερόπλοιο 112 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι 12 παιδιά, ενώ από τα ενήλικα άτομα είναι 51 άνδρες και 14 γυναίκες. Οι περισσότεροι είναι από την Αίγυπτο, ενώ υπάρχουν ανάμεσα τους υπήκοοι Ιράν, Συρίας, Αλγερίας, Σουδάν και Αφγανιστάν.

Το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία. Εμεινε ακυβέρνητο και ζήτησε βοήθεια και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης τα 77 άτομα διασώθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο "Odyssey of the seas" σημαίας Μπαχαμών, το οποίο τους έφερε τελικά στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Το κρουαζιερόπλοιο έδεσε στα ανοιχτά του λιμανιού και με λάντζα και σκάφος του Λιμενικού οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην ακτή.

Στο λιμάνι οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και μέλη του Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν νερό, φαγητό και στρώματα για τη σύντομη διαμονή τους, ενώ άμεσα ξεκίνησε από το Λιμενικό η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησής τους, αλλά και η προανάκριση για την αναζήτηση τυχόν διακινητών ανάμεσα τους.

Κ. Ηλ.