Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 17:57

Σημαντικά προβλήματα σε σχολικά κτήρια στην Καλαμάτα

Σημαντικά προβλήματα σε σχολικά κτήρια στην Καλαμάτα

 

Το γεγονός πως πολλά σχολεία του Δήμου Καλαμάτας άνοιξαν την περασμένη Τετάρτη με αρκετά προβλήματα έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Τσιγαρίδης στη 4η συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως χρειάζονται παρεμβάσεις στην ταράτσα του 5ου ΓΕΛ, του 6ου και του 18ου Δημοτικού Καλαμάτας καθώς και εργασίες σε σχολεία στο Πλατύ και στη Σπεργοχεία. Ο ίδιος, ενημέρωσε πως θα ακολουθήσει έγγραφο του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με καταγραφή για το σύνολο των προβλημάτων. Παράλληλα, μετέφερε την εντύπωση εκπαιδευτικών -ύστερα από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών- πως θα μπορούν να προμηθεύονται υλικά από τις αποθήκες του Δήμου, στέλνοντας email με παραγγελίες. Στο πεδίο αυτό, ζήτησε να βγει μια διευκρινιστική ανακοίνωση προς τους διευθυντές για το τι ισχύει με την προκαταβολή των 500 ευρώ, διαβεβαιώνοντάς τον ο αντιδήμαρχος Πιπίνα Κουμάντου πως αυτό έχει συμβεί ήδη. Η ίδια διευκρίνισε πως μέχρι τον Δεκέμβριο θα χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα για τις ανάγκες τους τα σχολεία όπως για γραφική ύλη ή καθαριστικά. «Όταν θα αποδίδουν στη συνέχεια το λογαριασμό, θα τον εκκαθαρίζει το λογιστήριο, θα περνάει από επιτροπή και πάλι θα προχωρούμε σε νέα κατάθεση του ίδιου ποσού» εξήγησε.

 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70’

Ο αντιδήμαρχος  Ανδρέας Καραγιάννης συμφώνησε πως υπάρχουν αρκετά  προβλήματα, κάνοντας λόγο για μια πραγματικότητα χρόνων. Ο ίδιος δήλωσε πως οι παρεμβάσεις είναι καθημερινές, παρατηρώντας πως υπάρχουν αστοχίες στις μονώσεις λόγω του ότι τα σχολικά κτήρια είναι πολύ παλιά, έχοντας κατασκευαστεί σε κάποιες περιπτώσεις τις δεκαετίες του 70’ και του 80’. Σε ότι έχει να κάνει με τα σχολεία που είχαν καταγραφεί προβλήματα υγιεινής σημείωσε πως έγιναν αποκαταστάσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα το Μπενάκειο,  το 4 ΓΕΛ Καλαμάτας και το  10 Νηπιαγωγείο Καλαμάτας. Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε πως οι εργασίες θα συνεχιστούν ακόμα και Σαββατοκύριακα, υπενθυμίζοντας πως σχολεία που έχουν δοθεί από το κράτος δεν μπορούν να μπουν σε Ευρωπαικά προγράμματα λόγω παλαιότητας και συγκεκριμένων αδειών.

Τ.Αν.