Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 19:30

Μόνο κάρτες τυπώνουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι

Γράφτηκε από την
Μόνο κάρτες τυπώνουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι

Σε μικρές παραγγελίες καρτών και σε κάποια προσπέκτους περιορίζονται οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ και οι ίδιοι οι συνδυασμοί δεν παραγγέλνουν όπως παλιά φυλλάδια και προγράμματα στα τυπογραφεία. 

Οι υποψήφιοι -όπως λένε στην Ε" οι ιδιοκτήτες τυπογραφείων της Καλαμάτας- επικαλούνται ως δικαιολογία ότι δεν θέλουν να προκαλούν τους ψηφοφόρους τους αυτές τις δύσκολες εποχές. Ετσι αφήνουν κατά μέρος τα πολυσέλιδα όλο χρώμα φυλλάδια και προγράμματα, κρατώντας... χαμηλό προφίλ και έξοδα. Ωστόσο, μια καρτούλα του υποψηφίου ο οποίος θα περάσει από τα γραφεία όλων των ορόφων στις δημόσιες υπηρεσίες είναι απαραίτητη για μια πρώτη γνωριμία. Πιο σπάνια αυτή η κάρτα συνοδεύεται κι από ένα μικρό φυλλάδιο.

Εν τω μεταξύ, στα τυπογραφεία έχουν ξεκινήσει να τυπώνονται και ψηφοδέλτια συνδυασμών, όχι μόνο από τη Μεσσηνία αλλά και από όμορους νομούς. Ας δούμε όμως τι λένε οι ιδιοκτήτες τυπογραφείων:

Ο Γιάννης Λεβέντης λέει ότι τα φυλλάδια που τυπώνονται σε αυτές τις εκλογές είναι πολύ λιγότερα σε σύγκριση με προηγούμενες προεκλογικές περιόδους. "Οι υποψήφιοι τυπώνουν μικρότερες ποσότητες εκλογικών φυλλαδίων, ενώ οι περισσότεροι περιορίζονται στις κάρτες λόγω οικονομικών δυσχερειών", αναφέρει. Και προσθέτει πως και οι επικεφαλής των συνδυασμών, ναι μεν τυπώνουν κάποια προγράμματα και προσπέκτους, αλλά λίγα πράγματα. Τέλος, επισημαίνει ότι μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων έχουν ξεκινήσει να τυπώνονται και τα ψηφοδέλτια.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος σημειώνει ότι το τυπογραφείο του έχει δεχτεί παραγγελίες για κάρτες υποψηφίων, ενώ μικρό είναι το ενδιαφέρον για φυλλάδια. "Η ποσότητα των φυλλαδίων που τυπώσαμε είναι... τίποτα σε σύγκριση με τα πολυσέλιδα φυλλάδια και τα προγράμματα που τύπωναν σε παλαιότερες προεκλογικές περιόδους", αναφέρει. "Αλλά και τα φυλλάδια που τυπώνουν είναι δίφυλλα - και οι παραγγελίες και σε αυτά σχεδόν ανύπαρκτες", προσθέτει. 

Ο Ηλίας Δικαίος λέει πως "τα εκλογικά φυλλάδια και προγράμματα που τυπώνονται είναι πολύ λιγότερα από προηγούμενες προεκλογικές περιόδους, και η δουλειά μας είναι πεσμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές". Οπως αναφέρει, "οι υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές περιορίζονται στις κάρτες και σε κάποια προσπέκτους, αλλά οι παραγγελίες είναι μικρές, τόσο από υποψήφιους όσο και από συνδυασμούς". Αναφορικά με τα φυλλάδια "λίγα πράγματα κι εκεί - δεν παραγγέλνουν τα πολυσέλιδα, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να διαθέσουν", λέει. Και προσθέτει ότι "ναι μεν θέλουν να φτιάξουν κάτι, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν παραπάνω, κι αφού ρωτήσουν την τιμή αποφασίζουν και τις ποσότητες που θα παραγγείλουν". 

 

Ο Βασίλης Κουρούπης λέει επίσης ότι σε σύγκριση με τις περασμένες εκλογές "δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους υποψήφιους να τυπώσουν φυλλάδια - μόνο κάρτες". Βέβαια, "κάποια φυλλάδια θα τα παραγγείλουν, αλλά κι από αυτά μικρές ποσότητες έχουμε τυπώσει, ενώ ξεκινάμε με τα ψηφοδέλτια". Πάντως διαπιστώνει πως "οι υποψήφιοι απ' ό,τι φαίνεται δεν θέλουν να προκαλούν τους ψηφοφόρους και είναι συγκρατημένοι κι επιφυλακτικοί με τα φυλλάδια. Συνήθως παίρνουν απόφαση να μην βγάλουν φυλλάδια, επειδή υπάρχει κρίση και δεν θέλουν να προκαλούν τον κόσμο". 


NEWSLETTER