Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 17:51

Το ΠΑΜΕ σήκωσε τις μπάρες στα διόδια

Γράφτηκε από την
Το ΠΑΜΕ σήκωσε τις μπάρες στα διόδια

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24/1/2011 οι εταιρίες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα) και ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε. (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) προχωρούν σε νέα προκλητική αύξηση των διοδίων, με βάση τα όσα προβλέπουν οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πήραν άμεσα πρωτοβουλία απάντησης σε αυτόν τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με ολοήμερη κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Πελοπόννησο, για να περνάνε οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα χωρίς να πληρώνουν.
Πιο συγκεκριμένα οι δυνάμεις από την Καλαμάτα, προχώρησαν σε αποκλεισμό των διοδίων της ΑΣΕΑΣ, από τις 7:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, αψηφώντας ακόμα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς κατά διαστήματα υπήρχε ισχυρή χιονόπτωση.
Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών.
Δε φτάνει να αγανακτούμε. Μόνο η ατομική αντίδραση δεν αρκεί για να σταματήσει τη μεγάλη ληστεία που υφίσταται ο λαός. Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Να ανακληθούν ΤΩΡΑ οι αυξήσεις!
Δυναμώνουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση:
-Για να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις παραχώρησης.
-Να καταργηθούν ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο.
-Κατά των αυξήσεων των τιμών στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα.
-Για να αποκρούσουμε τη μείωση των μισθών.
-Για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών από τα χρέη στις τράπεζες.
Κλιμακώνουμε τη δράση μας με την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 10/2 με το Π.Α.ΜΕ.

Από το ΠΑΜΕ


NEWSLETTER