Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 14:10

Απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας στην απολογία του: O διάβολος με έβαλε ... να καλλιεργώ χασίς

Γράφτηκε από την

Ο... διάβολος έβαλε τον 65χρονο απόστρατο αξιωματικό της Αστυνομίας Χ.Δ. να καλλιεργεί σε γλάστρες 99 δενδρύλλια χασίς, το καλοκαίρι του 2008 στο Αρτίκι του Δήμου Αετού. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο κατηγορούμενος χθες, στην απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7,5 χρόνων και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 χρόνων και 10 μηνών και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ.
Χθες, οι αστυνομικοί κατέθεσαν πως τον Ιούλιο του 2008 είχαν πληροφορίες ότι ο Χ.Δ. καλλιεργεί χασίς σε δασική περιοχή που συνόρευε με χωράφι του. Δίπλα στο χτήμα του, σε ένα λόγγο, ανακάλυψαν δύο εκχερσωμένους χώρους όπου βρίσκονταν οι γλάστρες με τα 99 δενδρύλλια, ύψους από 10 έως 60 εκατοστά. Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών τον συνέλαβαν την ώρα που έφευγε από τον έναν χώρο όπου είχε ποτίσει και περιποιηθεί τα φυτά, για να πάει στον άλλο.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του στην Κόκλα του Δήμου Δωρίου και στο πατρικό του στο Αρτίκι, ανακάλυψαν ακόμα 55 γραμμάρια χασίς σε τρίμματα ανακατεμένα με σπόρους, ένα 38άρι περίστροφο, 61 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 7 πυροκροτητές και 175 γραμμάρια εκρηκτικά.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Μετανιωμένος για τις πράξεις του εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο ο απόστρατος αξιωματικός. Στην απολογία του ζήτησε ταπεινά συγγνώμη και επικαλέστηκε το... διάβολο ως υπεύθυνο για τις πράξεις του. "Με έβαλε ο διάολος", είπε χαρακτηριστικά για να δικαιολογήσει την καλλιέργεια των 99 χασισόδεντρων.
Ο κατηγορούμενος είπε ότι μεγάλος αριθμός δενδρυλλίων είχε ξεραθεί, ενώ ισχυρίστηκε πως και η ποσότητα χασίς που βρέθηκε στο σπίτι του "δεν ήταν αξιοποιήσιμη" γιατί περιείχε σπόρους και φύλλα. Για το περίστροφο υποστήριξε ότι του είχε δοθεί από την υπηρεσία του και είχε ξεχάσει την ύπαρξή του. Επίσης αρνήθηκε κατηγορηματικά πως γνώριζε την ύπαρξη των φυσιγγιών και των εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν στο πατρικό του.
Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Ν.Κ.


NEWSLETTER