Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 17:22

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 41η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία στο διευρυμένο, πλέον, Δήμο Ευρώτα την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011.
Ετσι, 87 εθελοντές αιμοδότες, ηλικίας 19 έως 61 ετών, έσπευσαν στο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Σκάλας, προκειμένου να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας εθελοντών αιμοδοτών «Γιώργος Κρεμμύδας».
Η αιμοληψία διήρκεσε από τις 5 έως τις 7 μμ., ενώ την όλη διαδικασία έφερε εις πέρας κινητό συνεργείο του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.
Μετά το τέλος της διαδικασίας, στους αιμοδότες προσφέρθηκαν μπισκότα και φρέσκος φυσικός χυμός πορτοκαλιού.
Σημειώνεται ότι, μέχρι τώρα, οι εθελοντές αιμοδότες μας έχουν δώσει πλέον των 2.700 φιαλών αίματος για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα και έκτακτες περιστάσεις.
Τονίζεται ότι, κι αυτή τη φορά, η ανταπόκριση των αιμοδοτών ήταν ικανοποιητική, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη και εθελοντική δράση.
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι, μετά από συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των αρμοδίων, για τον τομέα της αιμοδοσίας, φορέων του διευρυμένου Δήμου Ευρώτα, αιμοληψίες θα γίνονται, εφεξής, και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση κι ευρεία συμμετοχή στις εθελοντικές δράσεις του δήμου. 
Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας ευχαριστεί θερμά τους ιατρούς και φαρμακοποιούς για την αμέριστη συμπαράστασή τους, καθώς επίσης το προσωπικό του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης.
Πάνω από όλα, όμως, ευχαριστεί και συγχαίρει τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι για ακόμη μια φορά προσέφεραν το πολυτιμότερο αγαθό τους, το αίμα.
Με το σύνθημα ότι «το αίμα δεν αγοράζεται, αντίθετα μόνο προσφέρεται», ο Δήμος Ευρώτα συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία.

Από το Γραφείο Τύπου




NEWSLETTER