Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 08:33

Πάρκο Σιδηροδρόμων: 40 μητέρες στο δημόσιο θηλασμό

Πάρκο Σιδηροδρόμων: 40 μητέρες στο δημόσιο θηλασμό

Σημαντική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση που έγινε χθες το πρωί στην Καλαμάτα, στο χώρο του πατινάζ στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, με στόχο την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και την εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Η χθεσινή εκδήλωση, στην οποία μετείχαν περί τις 40 μητέρες, οργανώθηκε από την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μεσσηνίας, στο πλαίσιο ανάλογων εκδηλώσεων που έγιναν χθες σε 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.
Οπως επισημαίνεται από την Ομάδα Μεσσηνίας, «η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς, συνήθως, παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο».