Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 08:06

Ζευγάρι αστέγων κάτω από τη γέφυρα Αγ. Τριάδας (φωτογραφίες)

Ζευγάρι αστέγων κάτω από τη γέφυρα Αγ. Τριάδας (φωτογραφίες)

Κάτω από τη γέφυρα της Αγίας Τριάδας, στην οδό Αθηνών, έχει βρει καταφύγιο ένα ζευγάρι αστέγων κι έχει στήσει υπαίθριο σπιτικό. Η γυναίκα, την οποία βρήκαμε στο χώρο, μας είπε ότι δεν είχαν πού να πάνε, και για να προστατευτούν από τη βροχή επέλεξαν τη γέφυρα.

«Από 'δώ κι από 'κεί μέναμε πριν, αλλά εδώ δε θα βρεχόμαστε», σχολίασε και σημείωσε: «Είμαστε χρόνια στην Καλαμάτα. Δεν πειράζουμε κανέναν. Οι γείτονες το ξέρουν, μας έχουν δει, δεν τους ενοχλούμε. Δεν κάνουμε σκουπίδια. Ο,τι σκουπίδια έχουμε, κι αυτά που υπάρχουν γύρω γύρω, τα μαζεύω και τα πετάω στους κάδους».
Ο άνδρας της, όπως μας ενημέρωσε η ίδια, είχε πάει για να μαζέψει μεταλλικά κουτάκια για ανακύκλωση. Από αυτά ζουν, από τα λίγα χρήματα που παίρνουν πουλώντας τα.
Στον χωμάτινο χώρο κάτω από τη γέφυρα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, το ζευγάρι έχει ένα τραπεζάκι με καρέκλες, μια κουζίνα με ξύλα που καίνε κι ετοιμάζουν φαγητό, ενώ πιο πάνω, στο χαμηλότερο σημείο της γέφυρας που είναι πιο ζεστά, έχουν το στρώμα με τις κουβέρτες όπου κοιμούνται. Για να προστατεύονται από το κρύο, στη βορεινή πλευρά έχουν βάλει μουσαμάδες.


Γ.Σ.