Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 19:45

Οι "Δρόμοι της Ελιάς" σε έκθεση προϊόντων μεσογειακής διατροφής

Οι "Δρόμοι της Ελιάς" σε έκθεση προϊόντων μεσογειακής διατροφής

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις προβολής και προώθησης  προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής τις οποίες οργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» στην Αθήνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως εταίρου στο Πρόγραμμα MedDiet - Mediterranean Diet And Enhancement of Traditional Foodstuff. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 2ης Εκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ (Αθήνα, 30-31 Ιανουαρίου & 1-2 Φεβρουαρίου) και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων ημερίδα με θέμα «MedDiet: Μοντέλο προς αξιοποίηση. Νέοι τρόποι προώθησης των αγροτικών μεσογειακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές». 

Στην ημερίδα μίλησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δ. Μανιάτης, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ν. Κατσαρός, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων Ν. Καραγεωργίου, το μέλος της διοίκησης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Πίττας και ο εκτελεστικός διευθυντής των «Δρόμων της Ελιάς» Γιώργος Καραμπάτος 

Ακολούθησε υπογραφή διακήρυξης για τη μεσογειακή διατροφή από ιδιώτες και εκπροσώπους φορέων, καθώς επίσης γευσιγνωσία εκλεκτών μεσσηνιακών προϊόντων, ευγενική προσφορά των εταιρειών Stella Mare, Agrovim, Παστέλι Ζευγολατιού Κάπα Ευμελείν, Ποτοποιία Καλλικούνη.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν επίσης 3μερη διαδραστική παρουσίαση με τίτλο «Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τη μεσογειακή διατροφή!» σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο MedDiet, όπου οι πολυάριθμοι επισκέπτες ενημερώθηκαν και συμμετείχαν σε δράσεις με θέμα την Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής, τις δραστηριότητες MedDiet, τον γαστρονομικό πλούτο της Μεσογείου κ.ά.